Díra nevykopaná dopředu
|
|
 |
 |
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 214.234 (?) 26.4.2009 17:55
Jsem líný a tak kopu pro stromky jámy jen tak velké aby se tam vešly kořeny, takže rozměr jámy bývá tak maximálně 30* 30* 30cm. Typicky to dělám tak, že koupím stromek, pak chodím po zahradě, v jedné ruce stromek, ve druhé rýč a hledám místo, kde bych stromek zasadil. Když místo najdu, vyrýpnu rýčem jamku a stromek zasadím. Pak od stromku odcházím už jen s rýčem v ruce a jdu pro konev s vodou abych ho mohl zalít. Nedávám ani kůl, kůl dávám jen v případě, že časem zjistím, že se stromek naklání, pak zatluču kousek od stromku železnou trubku, ke které ho přivážu. Nevím jak by stromky rostli, kdybych je sázel do předpisových jam, ale i tak mívají některé prvním rokem i metrové přírůstky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 130.162 (?), 26.4.2009 13:28, zobrazeno: 55256x
Určitě vkládám dotaz, který zde je někde zodpovězen, ale bohužel mé dítě mi nedává čas číst vše zpětně... Někde jsem četla, že na zakopání stromu ať už jabloně nebo kteréhokoliv ovocného je dobré díru vykopat dopředu. Je to velký problém, když vykopeme díru dostatečně velkou min. 80x80 cm a hned zasadíme? Je tam pak riziko, že strom nebude prospívat? Jedná se o to, že jabloň už máme koupenou, tak si myslím, že by bylo dobré ji zasadit co nejdříve... Děkuji mockrát za odpovědi
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 214.234 (?), 26.4.2009 17:55
Jsem líný a tak kopu pro stromky jámy jen tak velké aby se tam vešly kořeny, takže rozměr jámy bývá tak maximálně 30* 30* 30cm. Typicky to dělám tak, že koupím stromek, pak chodím po zahradě, v jedné ruce stromek, ve druhé rýč a hledám místo, kde bych stromek zasadil. Když místo najdu, vyrýpnu rýčem jamku a stromek zasadím. Pak od stromku odcházím už jen s rýčem v ruce a jdu pro konev s vodou abych ho mohl zalít. Nedávám ani kůl, kůl dávám jen v případě, že časem zjistím, že se stromek naklání, pak zatluču kousek od stromku železnou trubku, ke které ho přivážu. Nevím jak by stromky rostli, kdybych je sázel do předpisových jam, ale i tak mívají některé prvním rokem i metrové přírůstky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|