Co právě sklízíte v r. 2012?
|
|
|
|
 |
 |
|
Vladis - Bronzový Zahrádkář (97) - 124.211 (?) 3.10.2012 20:47
Tento rok bol v našej lokalite pre jablone mimoriadne priaznivý, akurát som bol nútený v priebehu leta stromy polievať kvôli suchu a predčasnému opadu plodov. Jablká boli zdravé, akurát obaľovače ma trochu trápia, budem musieť ich na budúci rok ustriehnuť.
Pridávam pár fotiek z tohtoročnej úrody, bohužiaľ s určením odrôd je to komplikované, keďže stromy sadil môj otec a názvy si nikto nepamätá, takže niektoré len tipujem...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.7 (?), 5.10.2012 8:38
Tiše závidím, jak jsou všichni spokojeni s úrodou. Já jsem letos sklidil z 670 sazenic jahod několik misek drobnějších plodů, ze 47 třešní 0 plodů, z 35 višní 0 plodů (polovina stomů zmrzla až k zemi), z 33 slivoní 0 plodů, z 520 jabloní do 20 plodů (plody byly na Angoldu a Rajce), z 65 hrušní budou asi 2 bedničky deformovaných partenokarpických plodů . Na to že je rodina zvyklá sníst za zimu přes 2 t jablek to bude krušné...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.27 (?), 5.10.2012 8:57
Syn jel kolem sadů Brťov-Lipůvka a říkal jaká sklízeli nááádherná jablka. U nás v Brně u jablek taky dobrý, ještě jsou na stromě zvonkové, kalvily, ontaria. Jonathany, šampaňskou ren., matčina a nějaké noname jsme sklidili minulý týden, nestříkáme, proto červáky, drobné a na uskladnění byly tak půl na půl. Drobné se pošrotovaly, větší horší se rozdaly na štrůdly a sušení, povidlí atd. Hrušek pomálu, švestky žádné, pološvestek pár a bez chuti, maliny zaschly...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 5.10.2012 17:57
Pokračoval jsem probírkou sklizně Angoldu. Plody měly v průměru 9 cm, podíl malých plodů byl nula. Ze všech mých odrůd je to suverénní jednička vůči jarním mrazům.
Sklidil jsem také téměř všechny plody Jonagoredu, ty měly v průměru 10 cm. Plody pod 7 cm činili nula. Viz. přiložené obrázky.
Na dalším obrázku je tříleté vřeteno Sir Prize. Jak proti loňskému květnovému mrazu, tak i s letošním květnovým mrazem se v celku vypořádal. Loni bylo plodů více. Viz. obrázek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 8.10.2012 13:08
Dobrý den. Dovolil bych si zde dodatečně ocenit fotografie ovoce, které mě v letošním roce nejvíce zaujaly. Na počátku mně sice udělal velkou radost s prvními fotkami Topfirstu, Stano, ale pak přišel s atraktivními fotkami Hermanu pan Vinšálek a jistě mnoho pěstitelů navnadil k pořízení této odrůdy. Z další zajímavou fotkou přišel průkopník pěstování meruněk na Bardějovsku, pan P.Z. a to se svoji krásně zaplozenou meruňkou Vehardou. Pan Fiala nás potěšil s Valjevkou, Tophitem a vysoce fotogenickým rubínem, kdo by nechtěl mít na své zahradě tak zářivě červená jablka. Musím také připomenout Jonagoldy pana Peetoo, ta fotka Jonagoldů na stromě je velmi lákavá a vypadá mnohem přirozeněji, než obří Jonagoldy, které jsem zde zakoupil. Samozřejmě velmi přítažlivé byly fotky pana Mikeše, ať už se jedná o Vlašku nebo ne a chuťe nám udělal i se svým Gravštýnským. Naposledy byla potěšující fotka Glostru, pana Vladise, což je má oblíbená odrůda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.142 (?), 11.10.2012 21:36
Sklidil jsem Ontário, protože začal padat. Letos má mnoho plodů pihovitost. Vápnikem jsem stříkal jenom jednou.
Václav
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.142 (?), 11.10.2012 21:37
|
|
 |