Jako dobré šampaňské, ale bez bublinek. Teď doopravdy - šťavnaté, lehce navinulé, křehká dužina, většinou sníme i s "ohryzkem". Dá se jíst teď, ale také třeba v květnu (když je dobrý sklep), chuťově se nemění. Elena
Pro pana Vysloužila : objednané rouby Vysočiny jsem si narouboval začátkem května r. 2009 na 3 různé starší stromy. Rouby na 2 stromech rostou méně až středně silně (letošní přírůstek cca 30 cm) a na 1 stromě je růst roubu podstatně pomalejší. Jeden z roubů umístěných téměř na vodorovné větvi měl letos poprvé 3 plody střední velikosti. Vybarvení je velmi pěkné, neboť pozemek se nachází na mírném západním svahu. Bohužel nemám tuto odrůdu na samostatném stromku, kde by se růst dal lépe sledovat a snadno řezem tvarovat.
No, je to doba radosti, sklízet takto krásné plody. Bohužel, mě se to letos netýká. Dnes jsem sklidil poslední plody, asi 8 ks abnormálně velikých Melrose. A už mám sklizeno.
Jako dobré šampaňské, ale bez bublinek. Teď doopravdy - šťavnaté, lehce navinulé, křehká dužina, většinou sníme i s "ohryzkem". Dá se jíst teď, ale také třeba v květnu (když je dobrý sklep), chuťově se nemění. Elena