Dnes som si vsimol dalsiu zaujimavu vec. Obral som uz vsetky Fuji a prakticky na kazdom plode som narazil na typicky priznak pouzivania Madex/Biobit proti obalovacovi - mensia zaschnuta/skorkovatena bodova jazvicka v mieste, kde sa infikovana larva obalovaca nabodla. Madex/Biobit totiz zabije larvu az po istom case, to uz sa mierne zazerie do plodu. Po minule roky bol podiel takychto plodov vyrazne mensi, asi tak tretina az polovica. Asi bude dovodom to, po mrazovej prebierke zostalo velmi malo plodov. Na druhu stranu, na inych odrodach napr Golden Delicious ci Granny Smith aj tento rok bola aspon polovica plodov bez tychto jazviciek.
Aby toho nebolo malo, pri oberani posledneho hrozna som zistil, ze nieco sa naucilo prekusat aj vrecka na hrozno... Tajne dufam, ze to boli len nejake mysi, nakolko strapce boli blizko steny budovy. Avsak vykusana diera nebola zospodu, ale zvrchu a tiez sa mi nezda, ze by hrozno pritahovalo mysi, orechy su pre ne lakavejsie. Ak to boli nejake vtaky alebo osy, tak sa naozaj netesim na dalsiu sezonu.