Admirál, Sirius, Meteor
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 164.198 (?), 17.6.2016 23:50, zobrazeno: 45026x
Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Na podzim hodlám dokoupit dvě jabloně do mé sbírky. Jedná se buď o Admirál, Sirius či Meteor. Chtěl bych se zeptat, které dvě odrůdy byste si vybrali z těchto tří. Jde mi pouze o to, kdyby jste měli na výběr 2 kusy a měli tyto 3 možnosti. Podle různých recenzí jak zde, tak z jiných zdrojů předpokládám, že všechny tyto 3 odrůdy jsou velmi dobré, ale mám už pouze dvě volná místa.
Na závěr jenom napíšu, že mám na zahradě již tyto odrůdy: Golden, Gold Bohemia, Gala, Melodie, Gloster, Jonagold, Selena, Nabella, Julie, Bohemia, Red Delicius a minulý rok jsem koupil Angold, Blaník a Melrose
Tak možná podle toho, které dvě by se více hodili k doplnění či hlavně podle zkušeností, které máte vy. Jinak bydlím kousek od Pardubic, takže nadmořská výška okolo 230 m.n.m.
Předem děkuji za Vaše názory a tipy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.150 (?), 18.6.2016 5:40
Admiral trpi horkov pehovitosťou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 25.6.2016 10:16
Taky mám pár odrůd, se kterými se nedovedu ani nehodlám rozloučit, třebaže strupovitostí odolávat neumějí. Rubíny a Bohemie, Lord Lambourne, James Grieve, Fantazia, Desert a další. Někdy jsou postiženy víc, jindy méně, Letošní rok bude asi patřit k těm horším. Dosud jsem se u jabloní obešel bez chemie, nevím, jestli se mi to letos nevymstí.
Goldena jsem zrušil před víc než 20 lety. Hlavním důvodem, ale nebyla citlivost ke strupovitosti, nýbrž nesplněné nároky na teplo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 196.17 (?), 25.6.2016 12:26
To je výborná zpráva, pane 252.217 o tom Meteoru, klobouk dolů. Já jsem si ho minulý rok narouboval, ale teď vidím, že možná zbytečně. Hledám spíš nenáročné odrůdy jako je Topaz, které bez probírek a chemické ochrany dávají plody sice menší velikosti, zato až neuvěřitelně VYROVNANÉ a pro mě výborné chuti. Právě ta chuťová vyrovnanost všech plodů je senzační. Stejně tak jako třeba Bláhovo oranžové, nebo snad Kidd´s Orange. Zajímavá je poznámka pana Vinšálka o tom, že z Holovous nic mimořádného ještě nevzešlo. Vypadá to, že se nedá nic mimořádného čekat ani od té vychvalované Rucly. Naděje vkládám do toho Admirálu, Siriusu, Merkuru. Kdo má na zahradě místo a je ve vhodné poloze, tak proč nezkusit Meteor, jasná věc.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |