Admirál 🍎

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 49.37 (?) 
3.1.2025 14:14, zobrazeno: 1003x

Admirál, aké máte vy skúsenosti s touto odrodov, u mňa veľmi trpel horkov pehovitosťov po 5 rokoch som vykopal Admirál. 

Jablká
Jablká

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10364) - 70.240 (?), 3.1.2025 14:59

Za sebe můžu říct jen to, že na Vysočině jsem měl prvních asi 15 plodů, a já jsem kvalitnější jablka ještě nejedl. Konzistence dužniny (pevnost a šťavnatost) je stále v takovém stavu, jako když plody utrhnete přímo ze stromu. Proto si této odrůdy velice cením.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1738) - 165.146 (?), 3.1.2025 16:17

Pane Korzár, mám podobnou zkušenost.Po pěti letech od výsadby mě sežrala strom nekróza viz.příloha.Vysadil ze zvědavosti a už nikdy.Mám mnoho chutnějších ale hlavně plodově spolehlivějších odrůd.Na jeho místo vysazen Meteor a co se týče chuti je mnohem lepší.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Admirál
Admirál

host - 236.5 (?), 3.1.2025 16:46

V chuti a skladovatelnosti je Admirál bez konkurence. Ovšem neumí ho vypěstovat každý.

host - 124.55 (?), 4.1.2025 10:18

Na Admirál mám shodný názor jako pan Mičurin II. Chuť tohoto jablka mě nijak neohromila. Meteor neznám, pro mě je chutnější například Topaz než přechválený Admirál.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10364) - 70.240 (?), 5.1.2025 10:54

Copak o to, já Meteor znám, horší je že ty dávno naroubované rouby skoro nerostou, na rozdíl od Admirálu, který roste všude slušně. Je to velká škoda, jelikož Meteor byl hodnocený na degustacích podobně vysoko jako Admirál. Předminulý rok se mi urodilo pár prvních plodů Pink Lady. Překvapila příjemná příchuť a trvanlivost. Ovšem plody byly spíše tvrdé a sušší na rozdíl od Admirálu, který má konzistenci dužniny fantastickou. Co se týče Meteoru, kde je jedním z rodičů Megumi, tak se musím spokojit s Rubimegem, který také pochází z Megumi, ale rouby rostou od začátku o poznání lépe, než u Meteoru.

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 154.10 (?), 3.1.2025 16:45

Já bohužel s Admirálem zatím bojuji, ale jablka jsou chuťově TOP..Stromu je 8 let na M111.Jeden rok mi dal při největší úrodě cca 20 kg zdravých plodů, ale rok před tím a následující rok při menší úrodě po mrazech totální ničivé napadení fyziologickou skvrnitostí a to jsem v loni stříkal wuxalem asi 5x... Přerouboval jsem i dva stromy rubinoly před 2 lety, protože jablka trpěla strašnou strupovitostí. Letos jsem již viděl nějaké květní pupeny. Stromy jsou cca 25 leté na J-TE.E, tak uvidím, jak se se skvrnitostí vypořádá. Chci Admirálu dát čas. Prý údajně, jak začne plodit, tak se jablka zlepší. smiley a ty jablka za to stojí...

KORZÁR - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (541) - 49.37 (?), 3.1.2025 19:37

Každý záhradkár má iné podmienky, ale skúšať treba.

Jablká
Jablká

host - 165.72 (?), 3.1.2025 21:17
Pěstují Admirál deset let. Mám pět stromů na třech podnožích. Hořkou pihovitostí trpí na všech, některý rok víc, jiný méně. Za tu vynikající chuť, kvalitu dužniny dlouho do jara mi jeho pěstování stojí. Doma už jiné jablka ani jíst nechtějí, krom Rubinoly. A to pěstuji řadu vynikajících odrůd. Hugovotr

host - 56.84 (?), 1.2.2025 18:49
Podobne na Admirál nedám dopustiť.Teda na chuť a skladovatelnosť.Chuťovo sa mu vyrovná asi len Honey Krisp.Teda za mňa.S pestovanim Admiralu to je na dlhé trate.Wuxal, vápenec,Champion, Silit a stále dookola.Ale keď to výjde je to paráda.Sever Slovenska 490 m.n.m.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy14.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz