Proč neprorazil General Leclerc
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 19.11.2012 15:00
Pan Kaněra chválil jako náhradu za Děkanku Robertovu, semanáč Děkanky GENERÁL LECLERK, s údajně stejně vysokou kvalitou plodů. Jeho příspěvek se nenachází ani v tomto vlákně, ani ve vlákně "Děkanka Robertova". Zmínka je ve vlákně "Astra", ale mám dojem, že je ještě někde jinde podrobnější příspěvek. Je možné, že jsem jeho příspěvek přehlédl, anebo se jedná jen o ten z vlákna "Astra". Generál Leclerk je sehnatelný v zásilkovém prodeji stromků. Papírově by měl být Generál stejně citlivý na teplo, jako Děkanka, ale z mnohem lepší plodností, při stejné kvalitě plodů. Ovšem chce to najít ten příspěvek pana Kaněry. Také by se dala vyzkoušet VONKA, což je také semenáč Děkanky z volného opylení. Mně Vonka letos vynechala, ale určitě bych pár plody pro porovnání, nepohrdl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.143 (?), 19.11.2012 15:59
Před týdnem jsem zasadil Děkanku Robertovu, moc se těším na první plody. Pár větviček chci naroubovat na starší hrušen, abych jsem měl plody co nejdřív.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hugovotr - Zlatý Zahrádkář (658) - 22.80 (?), 29.9.2015 8:58
Taky mam jednoho Generala ve sbirce hrusni a uz se tesim co predvede. Jak to ctu, nelituji, ze jsem misto Dekanky vysadil prave jeho.
Letosni uroda hrusni byla u mne i pres to sucho dobra. Williams a Clappova (drobnejsi) byla vyborna. I Williams cervena zaplodila hodne, nicmene chuti zaostava za zelenou a dozrala o minimalne dva tydny pozdeji. Dicolor je jeste na strome a vzdy me potesi uz z dalky krasnymi cervenymi plody. Jako kazdy rok Lucasova silne cerviva a pada. Nicmene take zaplodila pekne. Na ostatni, pred rokem vysazene odrudy, (Bohemica, Elektra, Erika, Karina) stejne jako na Generala si budu muset jeste nejaky rok pockat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.2 (?), 11.10.2015 21:54
Moje Dicolor na Kdouli... malé plody... ale sladké a kořenité.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |