Pomoc pri reze hrušky Clappova a Boscova flaša
|
|
 |
 |
host - 159.224 (?) 1.4.2018 8:13
No iba ak vážne nesedí vzhľadom na vzdialenosť ostatných stromou, tak presadte (z Clappovej na plánke bude veľký strom ak sa jej začne konečne dariť). Urobte veľkú jamu, tak ako tu jeden poznamenal že tam kam sa ešte len koreň v budúcnosti dostene, čiže dakých 5 -10 cm dole a do strán od koreňa hnoj môže ísť. Ja by som tiež neváhal zo zeminov pomiešať substrát alebo kompost. Zalievať počas minimálne prvého roku a hneď po vysadbe výchobný rez, ktorý by podľa mňa v tomto VAŠOM špecifickom prípade mal vyzrať nasledovne: odstrihnúť tie spodné dva konáre a ešte zastrihnúť tesne pod tou hornou vidlicov kde chcete zapestovať korunu. Hoci sa obyčajne takéto malé rany nevoskujú proti schnutiu, v tomto prípade kľudne aj štepársky vosk naneste. Pôvodne som hnojením a zalievaním, myslel to že okolo stromkov, (čo u Clappovej stále tak aj spravte), môžete podávať trochu hnoja či kompostu a polievať, živiny ku koreňom sa doplavia. Neviem o tom že by u stromov existovala choroba menom viróza. Aj keď isté virusové ochorenia u hrušiek asi existuju, ak mala vaša Boscová v poriadku listy, tak z tohto hľadiska je určite v poriadku.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.191 (?), 31.3.2018 20:27
Priamo ku korenom by som nedaval ziaden cerstvy hnoj ani hnojivo ktore by mohlo poskodit korene.Skor pod korene kde rokmi strom korenmi dorastie pripadne do stran kde korene casom prerastu.Aj mate vyzrety kompost mozete ho pridat k hline dobre premiesat a zasypat korene.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.224 (?), 1.4.2018 8:13
No iba ak vážne nesedí vzhľadom na vzdialenosť ostatných stromou, tak presadte (z Clappovej na plánke bude veľký strom ak sa jej začne konečne dariť). Urobte veľkú jamu, tak ako tu jeden poznamenal že tam kam sa ešte len koreň v budúcnosti dostene, čiže dakých 5 -10 cm dole a do strán od koreňa hnoj môže ísť. Ja by som tiež neváhal zo zeminov pomiešať substrát alebo kompost. Zalievať počas minimálne prvého roku a hneď po vysadbe výchobný rez, ktorý by podľa mňa v tomto VAŠOM špecifickom prípade mal vyzrať nasledovne: odstrihnúť tie spodné dva konáre a ešte zastrihnúť tesne pod tou hornou vidlicov kde chcete zapestovať korunu. Hoci sa obyčajne takéto malé rany nevoskujú proti schnutiu, v tomto prípade kľudne aj štepársky vosk naneste. Pôvodne som hnojením a zalievaním, myslel to že okolo stromkov, (čo u Clappovej stále tak aj spravte), môžete podávať trochu hnoja či kompostu a polievať, živiny ku koreňom sa doplavia. Neviem o tom že by u stromov existovala choroba menom viróza. Aj keď isté virusové ochorenia u hrušiek asi existuju, ak mala vaša Boscová v poriadku listy, tak z tohto hľadiska je určite v poriadku.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hauser - Stříbrný Zahrádkář (383) - 234.226 (?), 15.4.2018 22:19
Pán Peter,
že vám Boscova ještě nerodila vás nemusí znepokojovat, na semenáči tato hrušeň začíná rodit 7. až 9. rok a jak psáno v jiném příspěvku, může trucovat několik let ale jednou se rozjede, zvlášť když ji rozumně přihnojíte a obryjete.Pokud jde o řez, jako začátečníkovi bych poradil sehnat starší knížku Československých nebo Česko-Slovenských autorů- "Řez ovocných stromů" a k tomu starší a obsáhlejší knihu-ing. Radoslav Šrot "1000 dobrých rad zahrádkářům",v ní najdete naprosto vše potřebné o pěstování stromů, drobného ovoce, zeleniny atd.Také jsem na této knize svého času začínal.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.216 (?), 28.4.2018 21:52
Napadá ma či tam nieje problém práve z chrastavitosťov na tych listoch. (Ak sa z chrastavitosťov nemýlim) tak by to trebalo postriekať prípravkom proti chrastavitosti. Presadil ste ju? Či nie? Niekedy to z hruškami tiež takto vypadá ak sa nedarí zo začiatku po presadbe, vysadbe. Clappová vypadá lepšie?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|