|
Příspěvky uživatele - 234.225
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Velká raná meruňka, 10.3.2025 Ako je na tom s odolnosťou na moníliový úžeh? |  | Desert, 8.8.2018  Prvé Desertíky dnes obraté (foto). Sfarbením sa Desert podal na Coxovu renetu, tvarom plodov viac na druhého rodiča - Golden Del. Chuťovo je to "niečo medzi", nie je to ani Coxova, ani Golden, ale chuťová kvalita je naozaj vysoká. Napokon aj vizuálne... celý příspěvek > |  |
|  | Hrušeň Dicolor, 8.8.2018 DICOLOR - súčasný stav (foto dnes). Plody už naberajú atraktívnu červenú farbu, typickú pre túto včasnú zimnú českú odrodu. Sám som zvedavý, čo tohtoročné počasie spraví s dozrievaním Dikolorky. U nás je to už skôr neskorá jesenná odroda, ktorú treba... celý příspěvek > |  | Choroba ruží, 29.5.2018  dobry den, na kvete ruze mi vyrasta ina rastlina, neviete co by to mohlo byt? nenasla som ziadne info o cudzopasnych rastlinach na ruziach. vyzera to ako chumac, alebo bodliak, je to dost tuhe. dakujem za akukolvek informaciu. |  | Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 1.4.2018 Prvoaprílový žart? Nie, na foto 1 je naozaj Coxova reneta. Reziduá tejto odrody v pivnici dokázali prežiť až do začiatku apríla. Jablká sú konzumovateľné, pravda - kvalitou je to už len tieň tejto inak chuťovo špičkovej odrody. Na foto 2 je Jonathan,... celý příspěvek > |  | Pomoc pri reze hrušky Clappova a Boscova flaša, 1.4.2018  Súhlasím s tým, že 4-ročný stromček hrušky by mal vyzerať úplne inak. Pre porovnanie pridávam fotky: Nojabrskaja na duli Adams, 4-ročná (foto 1,2), Mramornaja na P.pyriaster, 3-ročná (foto 3) a Bieloruskaja pozniaja na P.pyriaster, 2-ročná (foto 4).... celý příspěvek > |  | Rez marhule, 10.11.2017 Schválne som nenapísal čo by som urobil - ale postupoval by som rovnako ako Jiří FM (teda červený variant). Len dodám, že aj "modrá je dobrá" 😉, ale ja by som sa s tým na jar nehral. IH |  | Rez marhule, 10.11.2017 250.205: V prvom rade - takto zapestovaný stromček by som si nekúpil. Ale možno Vám ho poslali... Dobre, máme stromček a riešme to. Pre začínajúcich ešte dovysvetlím nad čím (správne) uvažujete: príliš hrubý konár smerujúci doprava bude treba dať... celý příspěvek > |  | Hrušeň Dicolor, 2.1.2017 Je to oblasť LC, rodí mi poriadne tretí rok, stromček asi 8 rokov na semenáči.Neviem ju v podstate ochutnať, ked ju trhám je prakticky nejedlá, tvrdá a následne v určitom momente ako repa.Ak vtedy narobím krížaly a usuším dá sa, ale inak ju... celý příspěvek > |  | Hloh, 31.7.2016  Crataegus pinnatifida. Plody čínskeho hlohu teraz na prelome júla-augusta vyzerajú takto. Ešte trochu narastú a vyfarbia sa do červena. Choroby a škodce sa ho nechytajú, okrem vošiek (tie ale dosť masívne). IH |  |
|  | Pocta Rubinole, 31.7.2016  Rubinola. Úroda by bola veľmi dobrá (viď foto už po prebierke), avšak dosť veľa plodov je poškodených aprílovými mrazmi (najmä tie do výšky 2m). IH |  | A co vaše višně?, 27.6.2016 Visne mam pekne, da sa povedat, ze nadurodu, ale v kazdej je cervik, zavaranie nepripada do uvahy, mozno nejak stava by sa dala z nich urobit |  |
 |
|
|
|