Muškatelka a krvavka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 138.53 (?), 15.9.2010 8:31, zobrazeno: 28550x
Dobrý den, chystám se vysadit nový sad, na jižním svahu, ze severu ale ničím nekrytý, nadmořská výška kolem 550 m. Zaujaly mě staré odrůdy, mezi nimi i muškatelka letní a krvavka, píše se o nich jako o odolných stromech. Myslíte, že by jim takové stanoviště vyhovovalo? A dále se chci zeptat, jak jsou na tom chutově, nikdy jsem neměla možnost je ochutnat, ale na fotce vypadají moc pěkně Rozhodně nechci moučné odrůdy, muškatelka na mě působí tvrdě a štavnatě, je to tak? Díky moc, Hana.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6651) - 70.100 (?), 15.9.2010 11:33
Muškatelka šedá je odolná odrůda. Vlastnosti plodu. Tvrdší, šťavnaté, trochu hrubší chruplavá dužnina. Brzy hniličí. Chuť sladká, s muškátovým aromatem. Často kaménčitost v dužině. Plody voní. Krátká skladovatelnost. Plody padají. Napadané vosami a následně moniliózou.
Celkově - část plodů sežerou vosy, část zhniličatí. Pro udržení je nutné plody trochu podtrhnout ale ne moc. Takže má spoustu nectností. Ale když se Vám povede chytit termín, je to chuťově vynikající, křuplavá a osvěžující letní hruška.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.53 (?), 16.9.2010 10:24
Díky za radu, no tak to ještě zvážím, možná ji pořídím až časem, krátká skladovatelnost a vosy, to je nic moc...
A co krvavka, nikdo nemá zkušenost?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.53 (?), 16.9.2010 13:10
No to máte samozřejmě pravdu... snažím se vymyslet dobrou kombinaci do nově založeného sadu, tak váhám. Ještě se chci zeptat, jsem úplný laik - co to znamená "podtrhnout"?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.53 (?), 16.9.2010 14:46
Ještě jednou prosím, co to znamená "podtrhnout"?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 138.53 (?), 16.9.2010 19:02
No tak jak jsem psala, jsem laik, tak jsem to z předchozího příspěvku hned nepobrala. Díky za vysvětlení, Hana.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |