Hrušky z obchodu
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 27.1.2017 13:18
Chápu, že většina lidí má potřebu nasazovat obchodním řetězcům "psí hlavu", a nandat jim, co se do nich vejde, ale moje mlsná huba si zase tolik stěžovat nemůže. Naposledy třeba Jonagoldy Marnica a Jonaprince ve výborné kvalitě. Na jaře Braeburny také pochoutkové, se správně vyváženým a harmonickým obsahem kyselin a cukrů, prostě standartní výrazná sladkokyselost. Pinovy také úplně stejné jako z jiných zdrojů, vůbec né horší, o hruškách jsem už mluvil. Zdá se, jako kdyby zdejší řetězce byly zásobované někým jiným, kdo dokáže dodávat ovoce v lepší kvalitě, než u pana PP, Mikeše a u Kolína, nebo na Slovensku. Pravdou je, že taková Konference bude asi nejspolehlivější odrůda na schlazování, která si po vytažení zachovává ty nejlepší chuťové vlastnosti. Lucasova tak spolehlivá nebude a je docela zvláštní, že se tak hodně na tyto účely používá v celé republice.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 27.1.2017 13:18
Chápu, že většina lidí má potřebu nasazovat obchodním řetězcům "psí hlavu", a nandat jim, co se do nich vejde, ale moje mlsná huba si zase tolik stěžovat nemůže. Naposledy třeba Jonagoldy Marnica a Jonaprince ve výborné kvalitě. Na jaře Braeburny také pochoutkové, se správně vyváženým a harmonickým obsahem kyselin a cukrů, prostě standartní výrazná sladkokyselost. Pinovy také úplně stejné jako z jiných zdrojů, vůbec né horší, o hruškách jsem už mluvil. Zdá se, jako kdyby zdejší řetězce byly zásobované někým jiným, kdo dokáže dodávat ovoce v lepší kvalitě, než u pana PP, Mikeše a u Kolína, nebo na Slovensku. Pravdou je, že taková Konference bude asi nejspolehlivější odrůda na schlazování, která si po vytažení zachovává ty nejlepší chuťové vlastnosti. Lucasova tak spolehlivá nebude a je docela zvláštní, že se tak hodně na tyto účely používá v celé republice.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Permatat - (15) - 170.112 (?), 27.1.2017 13:34
A ještě se zeptám, protože supermarkety vůbec nenavštěvuju, jak je omýváte před spotřebou? Já jsem zvyklej z domácích stromů jen hrušku/jablko rozkrojit na čtvrtky, trochu vyřezat jadřinec a pak už jen tlačit, většinou je ani neumejvám... Z té průmyslové produkce bych vlastně ani nevěděl, jestli je mám zbavit i slupky - podle toho, jak moc se musejí stromy ošetřovat...
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 27.1.2017 16:15
Podle libosti, buď jen opláchnout, odrhnout slupku kartáčkem, nebo si je můžete i oloupat. Když pan PP zmiňuje ten Braeburn, tak si vzpomínám, že byl kvalitní nejen ten z druhé strany Zeměkoule, ale i ten náš český, jen byl menší. Kvalita plodů klesala s tím, jak dlouho byl po vytažení z chladírny v obchodě, popřípadě, když se včas nesnědl doma. Ztrácely se kyseliny i cukry a chuť byla mdlá.
Pane PP, Goldeny kupujte v obchodech zásadně žluté, nikoliv zelené. Když se Vám ovšem takové podaří sehnat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alfonss - Bronzový Zahrádkář (99) - 32.248 (?), 27.1.2017 18:47
Nechutnají vám nějaké plody ze supermrketu atp.? Kupte 1kg a třeba až doma jeden ochutnejte. Nechutná? Běžte zbytek vrátit. Vrátí vám peníze. Třeba rozděláte nějakou konzervu, ochutnejte1 lžičku a nechutná? Běžte to vrátit. Víte o této možnosti?
Nákup můžete vrátit bez udání důvodu. Teď už i v Albertu
Dobrá služba, ale neznáme ji. Konkrétní údaje o tom, jak často zákazníci tuto službu využívají, řetězce nemají, protože se na jejich sledování nezaměřují. Ředitel Sdružení českých spotřebitelů Libor Dupal ale odhaduje, že povědomí o takovéto službě není příliš rozšířené.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|