hrušeň Dicolor



Poool - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 115.144 (?)
2.6.2017 8:16

Díky moc za objasnění.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.184 (?), 1.1.2017 9:32
"...Bohemicu určite nie...". Môžete to viac konkretizovať prečo? Prípadne aj polohu v akej máte záhradu, tvar stromu a podpník? Mne sa Bohemica osvedčila celkom dobre, Chuť je síce najmä sladká, ale nie zlá a má dobrú dĺžku skladovateľnosti. Pravdou je, že v chladnejších polohách jej kvalita môže klesať, keďže má vysoké nároky na sumu teplôt a dĺžku vyzrievania. Ale ak chceme mať jedlé hrušky v pivnici ešte vo februári-marci, tak veľa možností nemáme. IH. P.S.: Ešte otázka na ing.Fidlu: dokedy sa dá skladovať Mechelenská (=Königliche Winterbirne =Josephine)?

                     
host - 234.225 (?), 2.1.2017 5:28

Je to oblasť LC, rodí mi poriadne tretí rok, stromček asi 8 rokov na semenáči.Neviem ju v podstate ochutnať, ked ju trhám je prakticky nejedlá, tvrdá a následne v určitom momente ako repa.Ak vtedy narobím krížaly a usuším dá sa, ale inak ju nikto nechce.To je skúsenosť z mojej rodiny, mám v umysle ju dať preštepiť na iný druh zo záhrady, ktorý mi nechal svokor, odrodu neviem, ale je dobrá.

                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.194 (?), 2.1.2017 5:38
Neviem. Ja ju mám na dulovom podpníku. Možno je problém v príliš skorom zbere. Ak ju ešte zachováte, skúste časť úrody ponechať na strome dlhšie a potom to navzájom porovnať. IH
                     
host - 234.128 (?), 28.12.2016 10:10

má zajímavou jen barvu slupky. Plody jsou drobné, chuťově předvedou jen sladkost, nic víc, hodně jich popadá před sklizní a deklarovaná dlouhá skladovatelnost moc dlouhá není.

Je to tak ako napísal pán Miloš tu nie je čo dodať.    Jano

                     
host - 168.17 (?), 28.12.2016 22:53

Já dokonce po 2 úrodách DIcolor vykopal. Přišla mi chuťově jen sladká s podivným  "ocasem" na konci. I když chutě máme každý jiný. Konference i Amfora jsou jiná kategorie. Též jak jste zde uváděli dlouho nevydrží.

Lucas

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.12.2016 11:11

To naprosto chápu, Lukáši. Může se to někomu opravdu jevit jako pachuť. Jeden pěstitel mně kdysi řekl, že Gabrovská se mu zdá, jako kdyby měly plody příchuť moniliové hniloby. Takový Topking má také podivný "ocas". Dicolor je prostě hruška s netradiční příchutí.

                     
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 38.136 (?), 30.12.2016 22:27

Madame Verté jsem dávno zlikvidoval. Sladká čvachta v zemité slupce. Hrušková chuť žádná...

                     
Poool - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 115.144 (?), 1.6.2017 11:48

Pěstuji Dicolorku na podnoži kdouloň. Vzhledově je to atraktivní stromek, větve mají vínový odstín a mladší lístky se zbarvují do ruda. Možná proto si tento stromek oblíbila i mera hrušňová, která na listy občas klade vajíčka, zatímco vedlejší Konference si ani nevšimne. To samé se dá bohužel říct i o rzi hrušňové. U mě tedy stromek vyžaduje relativně více péče.

Věděl by někdo, co je to bílé chmýří na letorostech? Jde to snadno setřít.


                     
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.84 (?), 1.6.2017 12:56

Jsou to krycí trichomy ("chloupky") - přirozená součást mladých výhonů.

                     
Poool - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (52) - 115.144 (?), 2.6.2017 8:16

Díky moc za objasnění.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika