Hrušeň Clappova
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.8 (?), 24.10.2011 21:35
Poradte prosím, Chtěl bych to stihnout ještě do konce týdne! dík
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 25.10.2011 4:42
Clappova je o nějaký ten týden ranější než Williamsova.Kvašení u hrušek je dost kritické, vsadil bych raději na Williamsovu třeba i 2x. AB
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.68 (?), 25.10.2011 7:50
Dajte na radu p.AB. Kúpte radšej 2 stromky Williamsovej červenej. Pestoval som Júlovú, aj Clappovu, ale augustová wiliamska bola najchutnejšia, najzdravšia a najúrodnejšia. A to Vy predsa potrebujete! Voňavú, pevnú a cukornatú dužinu a nie vodnaté blato. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.8 (?), 25.10.2011 20:17
děkuji za radu! Taky myslím že ta Williamsova bude lepší a aromatičtější s cukrem teda nevím. Vysadím 2 stromky na semenáči!
A jaký je rozdíl v chuti mezi W. červenou a normální W. Čáslavkou? dík
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.78 (?), 25.10.2011 22:05
V chuti asi nebude rozdiel. Červená sa mi zdá o pár dní neskoršia. Možno, že tmavá šupka viac priťahuje slnečné lúče a tvorí sa viac cukrov? Nemal som ich vedľa seba, takže tento predpoklad nemôžem prakticky doložiť. Williamsova červená veľmi dobre a pravideľne rodila kvalitné plody. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.78 (?), 26.10.2011 12:39
Aj mne pripadali plody Williamsovej čáslavky o trochu väčšie ako u jej červenej mutácie. Možno to bolo spôsobené vyššou rodivosťou červenej formy a tým aj slabým zdrobňovaním. Klasická žltá Williamsova mi pripadala šťavnatejšia, ale červená je zas vzhľadovo krajšia. Je to individuálne hodnotenie, záleží aj na fáze konzumnej zrelosti, miesta v korune, odkiaľ bola odtrhnutá (slnko x tieň), na typu podpníka apod. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
host - 96.8 (?), 26.10.2011 20:41
Děkuji za příspěvky! Dnes jsem koupil a zasadil 2 špičáky Williamsovy čáslavky na semenáči. Takže ted mám Clappovu taky čpičák. Potom tam mám na kdouloni MA. Boscovu, Konferenci a Williamsovu, které se budu snažit pěstovat na štíhlém vřetenu společně s jablonama.
Ještě by mě zajímalo jakou u vás měla Williamsova urodu, třeba v 10,15,20 letech. a kdy zhruba začla rodit! dík
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.218 (?), 26.10.2011 22:53
Williamsovu červenú som pestoval na voľne rastnúcej palmete do výšky cca 3 m. Naštepil som ju vtedy do Clappovej. Za 15 rokov mala kmienik tlstý asi 10 cm. Rodila každý rok plný kôš nádherných plodov. Letorasty boli zdravé a silné ako prst. Záhradku už od r.2003 nemám. Na semenáči Vam začne rodiť trocha neskôr ako keď by bola naštepená na typovom podpníku, duľe či inej odrode hrušky. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|