Dicolor



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
23.11.2017 15:11

Já mám Bohemicy i Nely stále tvrdé a zelené. Mám je pořád venku. Možná, že Vy je máte ve sklepě, kde je tepleji, proto zežloutly.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
KarelJM - (33) - 142.2 (?), 22.11.2017 23:36

Ještě mohu potvrdit slova p. Vysloužila, že plody Dikolor padají i při malém vánku, tím spíš, že v posledních letech jsoupři prudkých změnách počasí "vánky"každoroční a poměrně silné, takže hrušky končí na zemi.

Letos jsem dokoupil Bohemiku (jako alternativu jsem myslel na Eriku) na semenáči, protože jsem chtěl opravdu zimní hrušku na rozdíl od podzimní Dikolor, jsem zvědavý, jestli opravdu vydží aspoň do ledna na skládce a jestli bude pro mě dobrá v chuti a ne jako řepa.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.11.2017 8:22

A jakou řepu máte na mysli? Červenou řepu, krmnou řepu, nebo cukrovou řepu? Červená řepa je jinak velmi zdravotně prospěšná.

                     
host - 153.9 (?), 23.11.2017 13:16

Bohemica nevydrží - máme tři pětileté stromky a letos zarodily bohatě - lehce jsme je při sklizni podtrhli, ale ani to nepomohlo - zralé, nezralé - mizí z bedýnky jak pára nad hrncem, jsou výborné už i tvrdé, po těch nažloutlých jsou už dávno jen mezery na lísce... uchránit nějakou do jara se nepodaří.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.11.2017 15:11

Já mám Bohemicy i Nely stále tvrdé a zelené. Mám je pořád venku. Možná, že Vy je máte ve sklepě, kde je tepleji, proto zežloutly.

                     
host - 153.9 (?), 23.11.2017 15:52

Jižní Morava... některé se daly už jíst přímo ze stromu. 

                     
host - 189.156 (?), 23.11.2017 8:30

Máte pravdu, foto to je mizerné. Přesto i z toho to vypadá že váš strom roste méně, než by měl. Doporučil bych hlubší předjarní řez...

           Ing. Fidla

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.11.2017 10:36

Taky je možné, pane Jemelko, že máte málo chuťových buněk. Jak známo, tak šedesátiletý člověk už jich má polovinu. To se nedá nic dělat. Je třeba si pořídit více starých odrůd s výraznou chutí, jako je třeba "flaška" od pana Bosca. Ale i z Generálem, nikoliv Francem nebo Pinochetem, ale Leclercem, budete snad spokojen. 

                     
host - 153.9 (?), 23.11.2017 13:20

Nám letos taky Dicolor zarodil a byl velkým překvapením, protože chuťově předčil Konferenci, která zatím u nás byla jedinou podzimní hruškou schopnou aspoň přibližně dozrát do rozumné chuti.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.11.2017 15:04

Nezlobte se, ale já si stojím za svým. Dicolorky mají zajímavou, velice příjemnou chuť. Kdybych kousl do "řepy", (přirovnání pana Vysloužila), tak si rozhodně takhle nepochutnám. Samozřejmě, že takový "říz", jaký má třeba Williamsova to není, ale přesto Dicolorky uznávám. Je to prostě něco jiného. Ovšem Konference naroubované na Astře byly "nebíčko v papuľke", jak říká Milan Fiala. Taky je to něco jiného. Přece nemusí všechny hrušky chutnat silně kořenitě. 

                     
KarelJM - (33) - 142.2 (?), 23.11.2017 22:38

Děkuji všem za názory a reakce.

Myslel jsem krmnou řepu, červenou řepu běžně konzumuju a docela se dá. 60 let mi ještě zdaleka není, tak snad to s těmi chuťovými pohárky nebude tak zlé.

Jemelka také nejsem, pouze jsem se chtěl odlišit od jiných Karlů označením rodné hroudy.

S názorem na Dikolor se shodnu s p. Vysloužilem, až na to, že mi přes nectnosti docela chutná.

Strom roste slabě možná i proto, že v těžké půdě jsem tehdy neudělal dostaečně velkou výsadbovou jamu, Nyní když sázím stromy, kopu díry min metr i více v průměru a cca 50 - 70 cm hloubku. Manželka se procházela v zahradě za šera a spadla do jedné nachystané výsadbové jamy, asi si dovedete představit, co mě pak řekla. No každopádně se zdá, že stromy to ocení a daleko lépe rostou.

To rád slyším, že u nás na JM je Bohemika tak chutná, že ji ani neskladujete, jak se rychle sní.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika