Děkanka robertova
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.51 (?), 22.5.2011 23:48
Ahoj Petře! Děkanku som jedol v Znojme asi pred 15 rokmi. Potvrdzujem, že je to najlepšia zimná hruška, akú som jedol. Bola veľká, maslovitá, korenistá, šťavnatá, lahodná. Úrodnosť nie je moc vysoká. Rezistentná istotne nie je, veď je to stará odroda. Neviem, či sa dá v niektorej škôlke ešte kúpiť. Ak by som mal v našej zahrádečke miesto, istotne by som si ju navrúbľoval. Dovoľ, aby som ešte raz zaspomínal na detstvo: Otec dopestoval hrušku, ktorá mala na výšku dobrých 25 cm. Doniesol som ju vtedy do školy (mal som tuším 8 rokov) a dlho bola v triede vystavená na skrini. Tie ostatné hrušky na strome neboli o moc menšie. Odrody ma v tomto veku nezaujímali (akurát si spomínam na Coxovku, Ananasku, Portugal a Neuburgské v záhrade rodičov), otec už dávno nežije, takže názov hrušne s týmito obrovskými plodmi podobne ako obrovské modré sladké ryngle- blumy veľkosti pomaranča ostanú bohužiaľ už iba v histórii a v spomienkach. Dobrú noc! Paľo
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 23.5.2011 8:47
Tak tak, je potřeba mít teplo a slunnou polohu nejlépe jižní Moravy, polabí, nebo v Praze...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.51 (?), 23.5.2011 14:33
Děkanka Robertova, podobne ako väčšina kvalitných starých odrôd potrebuje teplejšie polohy ako jablone. Na Znojemsku sa jej darí. O čo menej plodov ostane v korune stromu, o to väčší máte pôžitok po nakúsnutí obrovskej hrušky. Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.129 (?), 22.10.2018 7:25
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 196.170 (?), 25.5.2011 13:08
Já jen jak jste psal že nemáte nic, tak já mám na 6-ti stromech hrušní co mám celkem jeden plod, doslova jeden a to jednu hrušku Konferenci, jinak vše zmrzlo a opadalo. Švestka President, která byla obalená a bylo na níasi ttisíc malých švestech mi po jednom dni marzu dopadla tak, že na ní nezůstala jediná švestka, fakt jsem to neviděl. Třešní mám asi deset na 30 let starém stromě...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|