Houby z lesa na zahrade
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.27 (?), 3.12.2009 15:06
Podle mého názoru je to o místních podmínkách, musí být dodržen druh stromu, musí být dodržena zhruba půda, zhruba vlhkost, zhruba i ostatní podmínky. Například nechávat přes zimu nějaké listí pod stromy, nesekat často, nekultivovat různými propíchávači půdy trávník atd. Pamatuji hřiby podlipňáky pod lipami u kostela a u nás doma pod lipou, hřiby dubáky na místním výletišti uprostřed vesnice, podtrnky na zahradě pod švestkami. Bohužel to bylo většinou "spící" podhoubí, jednou za několik let při velice optímálních podmínkách pár plodnic vyrostlo a jinak nic.
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 3.12.2009 17:14
Podtrnky mám na zahradě taky, ale nikdy jsem neslyšela o hřibech podlipňácích, co to je? U nás pod lipami rostou nejvýš babky. Hanča
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.205 (?), 8.12.2009 7:17
Hřib modračka (hřib lipový, hrib sadní, zahradní a pod.) Boletus pulverulentus.
|
|
|
|
|
|
|
host - 78.30 (?), 8.12.2009 9:09
Tak to už ano, pod jménem hřib modračka je znám, díky za upřesnění. Hanča
|
|
|
|
|
|
|
host - 101.35 (?), 26.12.2012 23:13
Mám vyzkoušené. Staré plodnice takové honě měkké se rozmixují v dešťové vodě, u stromu kde je chceme vypěstovat vykopete jamku aby jste se dostaly na kořeny a trochu směsi do ní nalejeme. Poté zahrabeme a čekáme asi 2 roky zda se zadařilo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 154.52 (?), 12.9.2014 13:05
No nevím nevím. My to cca před deseti lety udělali hoodně podobně a sklízíme každý rok s výjimkou jednoho suchého :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.166 (?), 7.12.2009 16:21
Tuto sobotu jsem nasbírala na zahradě třičtvrtě bramborového košíku hub, opravdu jedlých, pokud se nebojíte lupenatých. Jsou to čirůvky fialové a jsou vážně skvělé. Rostou ve slámovém mulči pod ostružinou. Vyskytly se tam letos prvně docela samy. Jinak na ně chodíme do lesa a už jsem přemýšlela, že zkusím kousek podhoubí přesadit, roste jich hodně a tak bych žádnou škodu nenapáchala. Ale příroda se postarala sama. (A že přesadit jdou, to vím z dětství, rostly nám na kompostě a pak se s kompostem dostaly na záhony, takže jsme je sklízeli společně se salátem.) Hanča
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|