Kristalon start kristalon plod a kvet

host - 46.234 (?)
22.4.2011 14:22

Petůnie ze semen jsme pěstovali několik let. Na tuto myšlenku nás přivedly kvetoucí petunky, které se sami vysemenily mezi dlažbu. Seli jsme je opravdu brzo, snad začátkem února, pikýrovali do sadbovačů, jak počasí dovolilo, přemístili jsme je ven do slkeníku. Kvetly opravdu krásně. Nedá se ale sbírat semeno z těchto petůnek a použít k výsevu více let za sebou, květy postupně jsou menší a zdravotní stav horší, barvy jsou nanicovaté vybledlé. Jana

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 12.234 (?), 27.5.2008 7:42

já ho doma používám a jsem s ním velice spokojena, většinou si ho chodím kupovat do Lovomarketu v Lovosicích kde mě stojí jen 66kč, mají tam velice příjemnou paní prodavačku která mi velice ochotně poradí s problémem který se týká mé zahrádky.

host - 165.45 (?), 22.4.2011 10:06

Řada krystalonů Start, Plod a květ a Podzim postačují pro téměř všechny rostliny po celé vegetační období. Zvláště u dřevin nezapomeňte v druhé polovině srpna začít s K. podzim. K. podzim, zvýší mrazuvzdornost a včas pomůže rostlinám ukončit vegetační období. Tyto kristalony obsahují menší poměr fosforu a tak je výhodné je kombinovat např. s granulovanými slepičinci. Funguje to opravdu výborně. A co se týká dusičnanů v okurkách, nemusíte mít strach. Plodové zeleniny jsou i při přehnojení na obsah dusičnanů chudé. To neplatí o zeleninách listových. Tam je nutné snížit obsah dusíku v hnojení a sklízet po slunečném dni.

indien - (29) - 80.127 (?), 22.4.2011 11:51
Omlouvám se pr. můj dotaz asi není k tématu... chci se zeptat vypěstovala jsem s v únoru petunky ze semínek... a ted jsem nekde cetla, ze pry je lepsi koupit si je v zahradnictvi nez si je doma vypestovat. Nekde jsem cetla, ze nekvetou... tak jsem se chtela zeptat jestli mate nejake zkusenosti s vypestovanim petunii ze semen? a zda to byl na netu jen drb..bylo by me to lito, pr. se s nima piplam uz tak dlouho:-D jo a jinak hnojim kristalonem start...:-D

host - 165.33 (?), 22.4.2011 14:06

Petunie ze semínek pokvetou minimálně tak jako koupené v zahradnictví. Jen je to velká piplačka, semínka jsou drobná a počáteční růst pomalý. Chce to hodně světla, kyselejší půdu a hnojivo ze železem. Pokud používáte kristalony, použijte občas herba feron, nebo tekuté železo Plantela.

host - 46.234 (?), 22.4.2011 14:22

Petůnie ze semen jsme pěstovali několik let. Na tuto myšlenku nás přivedly kvetoucí petunky, které se sami vysemenily mezi dlažbu. Seli jsme je opravdu brzo, snad začátkem února, pikýrovali do sadbovačů, jak počasí dovolilo, přemístili jsme je ven do slkeníku. Kvetly opravdu krásně. Nedá se ale sbírat semeno z těchto petůnek a použít k výsevu více let za sebou, květy postupně jsou menší a zdravotní stav horší, barvy jsou nanicovaté vybledlé. Jana

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz