Koňský hnůj
|
|
|
|
host - 119.159 (?) 25.2.2012 13:36
Dobrý den, každým rokem na jaře si jezdíme vedle do vesnice ke známým, kteří mají koně. Koňský hnůj dáváme do skleníku(kde jsou okorky, papriky, saláty, melouny) a krásně nám to vytopí, ten smrad(čpavek) je nepříjemný, ale myslím, že to za to stojí. Také ho zapravujeme do zeleninových záhonů, na podzim zrotovátorujeme terou, na jaře poházíme hnůj na půdu a zrotovátorujeme znova, a jak potom hezky všechno roste. Samozřejmě nevíme jestli je to tím hnojem, protože ho používámé od té doby, co máme zahrádku, takže nemůžeme srovnat, ale letos si pro něj pojedeme znova.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 57.250 (?), 19.12.2013 12:05
No a krávy snad siláž a senáž nežerou?
Solení v lidské stravě je především problém sodno-draselné rovnováhy a nikoliv chloru
Té větě taky moc nerozumím. Chápu, že pro lidské tělo je větším problémem zbavit se nadbytečného sodíku než doprovodného chlóru. To ale neznamená, že v moči a stolici nebude víc chloridů než v případě konzumace nesolené stravy.
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.39 (?), 19.12.2013 12:14
...brukvovitých rostlin, tedy siláže z krmné řepy...
Stando, odkdy je krmná řepa brukvovotá rostlina?
To mi něco uniklo :-)
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.231 (?), 19.12.2013 12:27
Stando, prasata se krmí úplně jinak než píšete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.131 (?), 11.3.2009 16:17
Já kupuji koňský hnůj s rohovinou granulovaný a dávám ho do pařeniště a skleníku na jaře. Docela dobré zkušenosti. Hlavně žádné breberky. Naposledy jsem ho kupoval on-line.
Karel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.210 (?), 3.10.2010 20:47
Za jak dlouho uzraje kobylinec v koňský hnůj? (Jak dlouho musí kobylinec ležet, aby se z něj stal hnůj? Díky :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.159 (?), 25.2.2012 13:36
Dobrý den, každým rokem na jaře si jezdíme vedle do vesnice ke známým, kteří mají koně. Koňský hnůj dáváme do skleníku(kde jsou okorky, papriky, saláty, melouny) a krásně nám to vytopí, ten smrad(čpavek) je nepříjemný, ale myslím, že to za to stojí. Také ho zapravujeme do zeleninových záhonů, na podzim zrotovátorujeme terou, na jaře poházíme hnůj na půdu a zrotovátorujeme znova, a jak potom hezky všechno roste. Samozřejmě nevíme jestli je to tím hnojem, protože ho používámé od té doby, co máme zahrádku, takže nemůžeme srovnat, ale letos si pro něj pojedeme znova.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|