Jak granulovaný kravský hnůj
|
|
|
|
Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář (243) - 252.30 (?) 4.1.2013 9:20
Pokud koňům podestýlají slámou, tak žádný problém s drátovci není, a hnůj je kvalitní, to je čistě otázka těch pilin, které kovaříky lákají.
My máme králíků víc, tak celkem pohnojíme dost, ale taky jednou za čas musíme hnůj koupit, protože kravička, prasátko a koza už nejsou.
Je u nás chovatel koní, který podestýlá slámou a hnůj jsem od něj bral a bylo to všechno v pořádku. Naproti tomu příbuzní vyhráli v tombole vlečku kravského hnoje z družstevního a byli nadšeni. Já je varoval, že jim pak na zahradě poroste takový plevel, který nikdy ani neviděli a bylo to opravdu tak. Hnůj byl krásný uleželý, ale ty lebedy, pýr, pcháč, heřmánek a další to byla také pěkná pohroma.
Ono u hnoje velice záleží na vstupních surovinách a na péči o hnojiště a až pak na zvířátku od kterého hnůj pochází.
Ono i u králičího hnoje se objevují semena trav...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář (243) - 252.30 (?), 4.1.2013 9:20
Pokud koňům podestýlají slámou, tak žádný problém s drátovci není, a hnůj je kvalitní, to je čistě otázka těch pilin, které kovaříky lákají.
My máme králíků víc, tak celkem pohnojíme dost, ale taky jednou za čas musíme hnůj koupit, protože kravička, prasátko a koza už nejsou.
Je u nás chovatel koní, který podestýlá slámou a hnůj jsem od něj bral a bylo to všechno v pořádku. Naproti tomu příbuzní vyhráli v tombole vlečku kravského hnoje z družstevního a byli nadšeni. Já je varoval, že jim pak na zahradě poroste takový plevel, který nikdy ani neviděli a bylo to opravdu tak. Hnůj byl krásný uleželý, ale ty lebedy, pýr, pcháč, heřmánek a další to byla také pěkná pohroma.
Ono u hnoje velice záleží na vstupních surovinách a na péči o hnojiště a až pak na zvířátku od kterého hnůj pochází.
Ono i u králičího hnoje se objevují semena trav...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 4.1.2013 10:14
Jistěže, riziko zavlečení plevelů jakési existuje. Předpokládám ale, že je bohatě vyváženo příznivým působením statkových hnojiv na půdu - ani ne tak množstvím živin, ty lze koneckonců přidat uměle, ale hlavně pro rozvoj mikroflóry a sorpční i pufrovací schopnosti půdy. V tom jsou nenahraditelné. Samozřejmě trávník u bazénu před pergolou asi hnůj vyžadovat nebude, ale pěstování brambor, rajčat, jahod si bez hnoje (kompostu, slepičinců aj.) představit neumím.
Nevím, nakolik se mohou projevit zbytky herbicidů z podestýlky, ale sám za sebe jsem herbicidní účinek hnoje nepozoroval.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|