Begonie

host - 53.1 (?) 
17.4.2009 10:08, zobrazeno: 46592x

Milé pěstitelky begonií poraďte prosím. Zakoupila jsem před více než měsícem hlízy převislých i velkokvětých begonií.  Po vyrašení jsem je zasadila do substrátu ale zdá se mi, že se nic neděje. Narašené hlízy zůstaly tak jak jsem je zasadila. Zdá se, že vůbec nerostou. Nevím zda je to nedostatkem vláhy. Bojím se je však více zalévat, protože vloni než vyrostly tak hlízy uhnily. Něco dělám špatně a nevím co. Může se stát, že narašený pupen zaschne? Snažím se postupovat podle rad zde uvedených ale přeš to asi dělám někde chybu.Begonie jsou nádherné květiny tak toužím po tom abych se je naučila pěstovat. Děkuji za radu. 

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?), 17.4.2009 11:52

Nevím zda vám přímo odpovím na vaš dotaz, ale popíšu vám svůj postup. Asi před třemi týdny ale to nevím přesně jsem je vyndala ze sklepa. Byly tam v rašelině. Do této rašeliny jsem přidala zahradní zeminu asi 1 :1. Do truhlíku jsem je dala vedle sebe asi 1 cm od sebe a jen jsem je do té zeminy mírně zastrčila a zalila. Zalévála jsem je tak jednou za týden jen aby byla zemina vlhká neco jako když zasadíte malé sazeničky kytiček také se nesmí přelévat. Byly na zemi pod oknem ani neměli moc světla. Minulou neděli jsem je už přesadila do květináčů. Byly asi 1- 2 cm vysoké.  Tu samou zeminu použiji do květináčů. Na dno květináčů přidávám drobek sušeného slepičáku. Hlízy podebrat, aby u kořínků zůstala nějaká hlína. V květináči už je zasypu více dokola, ale vršek hlízy je zároveň se zeminou celou hlízu nezasypávám. Zalít už drobek více, ale nesmí být hlína rozbředlá. Dát někde do polostínu, já je mám pod velkou borovici, než zakoření. Jestli jste je nenechala přeschnout tak si myslím že porostou, ony rostou pomaleji než letničky.Držím palečky, ať rostou.

lotte - (7) - 20.122 (?), 9.9.2009 7:33

Obrázky mých begonii. Zdraví Lotte

Begonie na zahrádce
Begonie na zahrádce
Begonie na zahrádce
Begonie na zahrádce
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 9.9.2009 8:20

Lotte, nádhera, moc se mi to líbí

babima - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 143.253 (?), 9.9.2009 22:04

Lotte máte moc krásné begonie tu prostřední nahoře mám taky.Jak ji přechovávate, nebo si ji řízkujete?DěkujiMarie

Jablíčko - (29) - 172.4 (?), 15.2.2010 11:12

Dobrý den, včera jsem si koupila hlízy begonií a teď nevím kdy s nimi do hlíny.. Mám je nejdříve dát do misky s vodou, aby nabobtnaly? Třeba přes noc? Nebo je mám jen "posadit" do truhlíku s vlhkou zeminou a nechat narašit a poté zasadit? Nebo je snad můžu hned posadit do truhlíku, ve kterém budou v létě a trochu přihrnout zeminou - 2díly obyč.+1díl rašeliny a jemně zalévat? Je tu tolik názorů, pořádně jsem ale nepochytila kdy s nimi do země.. Děkuji

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 186.113 (?), 15.2.2010 13:26
Do vody jsem je nikdy nedávala. Na začátku března je dávám do truhlíku jednu vedle druhé a drobek zaleji jen aby byla hlína vlhká. Když mají asi 2 cm tak je sázím do květináčů. Nic se nestane, když je už zasadíte přímo do truhlíku v kterém budou. Vrchní strana hlízy by měla být tak zároveň se zeminou. Já je dávám do truhlíku z prostorových důvodů a také abych viděla, že všechny vyrašily. Mám je již několik let.

Beata H. - (2) - 171.187 (?), 27.4.2010 1:09

Begonie pěstují už léta, vždy je nechávám v květináči v zemině, a krásně přezimují na studeném schodišti.Na jaře hlízy přesadím, a kvetou jak šílené, až do prvních mrazíku.

Říjen 2009
Říjen 2009

Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 143.253 (?), 4.7.2010 20:26

Dobrý večer, tak už mě vykvetly begonky, pochlubte se taky.

červenec2010
červenec2010
Begonky
Begonky

host - 80.229 (?), 14.8.2010 15:54

Dobrý den Lotte, begónie máte překrásné, já jsem si taky jednu poprvé koupila je to ta bez názvu aspoň podle listů, pořád byla krásná a hodně kvetla, teď visí schlíple na listech se objevily nějaké diry, zřejmě ji něco žere, ovšem nic jsem nenašla, tak jsem ji včera postříkala biooilem, ale dnes se mi zdá, že je to ještě horší. Dokázala byste mi prosím poradit, jo a na listech jsem objevila plesnivé skvrnky, tak jsem některé otrhala a taky proto jsem ji postříkala.Díky Jarka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz