Begonie

lipalipa - (4) - 112.40 (?) 
31.7.2011 12:48

Begonie pěstuji již mnoho let a to hlavně multiflory. Letos jsem koupila i několik hliz   begonii velkokvětých. Nechci si pamatovat, jak se které jmenují, ale vždy mi parádně kvetou, a to v současnosti již jen na balkoně panelákového domu, který mám celý osázený (dříve na chalupě). Z venku kolem dokola balkonu jsou truhlíky s muškáty -(na přímém slunci), zevnitř balkonu poněkud níže zavěšeny jsou truhlíky s begoniemi - (aby byly před přímým sluncem poněkud chráněny). Přes zimu zabalím suché hlízy do novinového papíru a uložím je ve sklepě. Asi začátkem března přenesu hlízy do bytu, namočím a ponechám (ve tmě) vyklíčit  - a to hlavně proto, abych věděla    z kterého místa hlíza klíčí (staré hlízy mají různý tvar). Pak zasadím do truhlíků  - do směsi : 2/3 trašelina - 1/3 kompostová hlína. Hnojím krystalonem. Letos ještě plně nevykvetly - ale přikládám několik obrázků

Begonie multiflora červená
Begonie multiflora červená

host - 4.182 (?), 16.8.2011 16:09

Osvědčený recept na moje begonie je, že je každým rokem pěstuji pod balkénem na jižní straně. Tam na ně nepraží slunce a mají se k světu. Plnokvěté jsou nádherné ale já dávám přednost raději převislým, protože se neulamují tíhou květů. Přikládám obrázek. Zdraví Rozinka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz