Tomel pro republiku
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 100.59 (?), 22.5.2017 23:09
Neplánujem už pestovať nič čo by bolo potrebné nejako špeciálne na zimu chrániť, baliť či zatepľovať.
- já jsem zatím balič a zateplovač, nicméně se rovněž kloním k názoru, že čemu se u mně nelíbí, to nenutím...
Přinejhorším jsou plodiny a tvorové, kteří současné rozmary počasí a invaze chorob přestáli bez pohrom... namátkou bršlice kozí noha, svlačec, mšice, plzáci atd...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 233.41 (?), 12.6.2016 23:47
Tímto se všem čtenářům omlouvám - při zpětném pohledu na text svého příspěvku jsem zjistil, že mi při psaní v té rychlostií vypadlo několik slov ve druhé části mého textu, kde se praví o opylování virginián. Správně to má být celé následovně :
"... Tuto úlohu dobře splní dnes zcela běžná odrůda Szukis, případně i jen jako jedna větev dodatečně naroubovaná například.do odrůdy Meader, nebo jakékoliv jiné odrůdy virginiány, kterou již na vaší zahradě úspěšně pěstujete ..."
Děkuji za pochopení.
Okawango
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 221.106 (?), 18.10.2016 23:40
Pro I.H.
Ahoj Ivane
Takových odrůd mezi kaki je celkem hodně, co mají plody podobného tvaru a velikosti, jako jsi nám teď představil na tvých fotkách... Podle předběžného odhadu - vzhledem k té velikosti plodu, k jejich současného vybarvení k tomuto datu ( s ohledem na tvou geografickou polohu) i náznaků jemného řebrování by se mohlo jednat o klasické Tipo.. U mě je teď moje Tipo zhruba ve stejné velikosti i ve stejném stavu vybarvění...
Záleží však také na tom od koho to máš, atd., - skrátka chtělo by to znát trochu více podrobností, aby se to dalo říci s větší určitostí.
Myslel jsem, že to teď na podzim porovnáme společně, ale nějak se mi už nehlásíš... Pořád zaneprázdněný?
Každým pádem jsou to i u tebe pořád ještě velice pěkné plody, a to i navzdory těm mrazům které ty stromky zdecimovaly na jaře...
OK
|
|
 |
|
 |
 |
|
Daník - Zlatý Zahrádkář (789) - 100.59 (?), 20.10.2016 23:00
Zdravím,
dnes jsem si dovezl od pana Leisse Nikitu a od jara mám 2 Tipa ze Starkla cca 180cm. Jak na jaře tvarovat korunku - klasicky několik kosterních větví, nebo zkusit vřeteno, kterému jsou zatím nejblíže, nebo tomu nechat volný průběh prakticky bez řezu?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|