Nákup citrusu?
|
|
 |
 |
host - 117.119 (?) 1.2.2009 18:28
Rouby by jste sehnal asi pouze u zkušených pěstitelů, existují stránky kde by se dalo něco splašit, ale nebude stačit napsat inzerát, že by ste si rád pořídil rouby (třeba i za peníze), budete se muset snažit. Vono, rouby má kde kdo, ale aby se stím každý všude svěřoval to ne. Vždyť to i blbě zní, když si sedíte v pohodlí domova a citrusáři zahlťte mě roubama. 
Drastické ale realita, jestli chcete zjískat opravdu kvalitní roub, nejdříve si pořiďte odrůdu, co jen tak někdo nemá. A vyměňujte... to už zní lépe.
Naroubovaní citrusy plodí šestým rokem, nenaroubovaní po třiceti letech.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 154.176 (?), 1.2.2009 10:07, zobrazeno: 11235x
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, kde se dají podle vašich zkušeností sehnat kvalitní roubovanci citrusů. Dále bych se chtěl zeptat, za jak dlouho po roubování rodí citrónovník a mandarinka. Díky všem za radu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.119 (?), 1.2.2009 18:28
Rouby by jste sehnal asi pouze u zkušených pěstitelů, existují stránky kde by se dalo něco splašit, ale nebude stačit napsat inzerát, že by ste si rád pořídil rouby (třeba i za peníze), budete se muset snažit. Vono, rouby má kde kdo, ale aby se stím každý všude svěřoval to ne. Vždyť to i blbě zní, když si sedíte v pohodlí domova a citrusáři zahlťte mě roubama. 
Drastické ale realita, jestli chcete zjískat opravdu kvalitní roub, nejdříve si pořiďte odrůdu, co jen tak někdo nemá. A vyměňujte... to už zní lépe.
Naroubovaní citrusy plodí šestým rokem, nenaroubovaní po třiceti letech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 154.176 (?), 1.2.2009 20:55
Díky za rady. Tak že jestli tomu dobře rozumím, tak když si koupím roubovaný např. citroník PONDEROSA, tak bych se mohl dočkat plodů již za 3 roky? Citrus bych chtěl pěstovat na zaskléné panelákové lodžii, která je situována jihozápadním směrem. A ještě bych se chtěl zeptat, jestli je možné mít na takové lodžii citrus i v zimě, když mi tam letošní zimu (zatím) rostliny neumrzly i když jsem venku naměřil -18,5 °C. Díky za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.122 (?), 1.2.2009 22:31
No to záleží jaká tam je teplota. Venkovní teplota je pochopitelně nepodstatná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 154.176 (?), 1.2.2009 22:39
vnitřní teplota noční 3°C, denní tepla kolem 10°C
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 119.153 (?), 2.2.2009 17:09
Já pěstuji citrusy na zaskleném balkoně třetím rokem a je to pohoda. Ta teplota kterou tam máte je špica. Jedna důležitá věc je ta že k chladnému zimování je potřeba mít citrusy naroubované na Trifoliatě. Další podrobnosti jsou na citrusářském foru Josef.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|