Muchovnik - kterou odrodu
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 129.11 (?), 24.3.2010 19:47, zobrazeno: 42862x
mozte mi poradit ktora odroda z muchovnikov je najlepsia na konzumaciu, pestovanie pre plody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.242 (?), 25.3.2010 19:46
Ono taky docela záleží na lokalitě a podmínkách, ve kterých roste.
|
|
|
|
|
|
|
host - 99.194 (?), 26.3.2010 13:29
Já jsem si objednal z Bormata plody kvůli semenům, poslali mi odrůdy Smokie a Martin. Chuťově se mi zdál lepší Martin měl větší a štavnatější plody. Semena před týdnem začla klíčit a už jsou zasetá. Není nad to připravit si vlastní semena, kupovaná jsou na prd...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 27.130 (?), 29.3.2010 8:56
Ne tuto záruku nemám, ale předpokládám, že většina bude velmi dobrá. Odrůdy muchovníku olšolistého se zas tak moc neliší. Vypěstoval jsem ze semen z různých zdrojů už mnoho rostlin a žádná neměla nechutné plody. Tedy mluvím jen o muchovniku olšolistém, podobný Muchovník kanadský není dobrý a mnozí si je pletou. Dobré jsou ještě A. cusickii (někde uváděn jako poddruh A. alnifolia), A. lamarcki a A. laevis.
|
|
|
|
|
|
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 244.4 (?), 29.3.2010 17:25
Muchovník mne taky poměrně mile překvapil - loni byla první trochu větší úroda, plody velké, štavnaté, nepřišly mi výrazně horší nežli běžné borůvky. Sazenici jsem koupil v zahradnictví Kruh, přesnou odrůdu neznám. Zatím nevím, jak je to s náročností na vláhu, pokud je muchovník méně náročný nežli borůvky, bylo by to fajn.
Většinu novinek z drobného ovoce jsem časem zatratil a vykopal, pro muchovník to ale neplatí, možná výhledově vysadím další...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|