|
Využití motoru ze sekačky, 30.9.2013 Dosloužila mi sekačka, prorezlo šasi, upadly kolečka. Zůstal z ní však motor ve velice dobrém stavu. Nemáte nápad, jak jej využít? |
 |
Co vaše réva? (2013), 6.3.2013 Dnes bylo krásně, tak jsem nakonec podlehl počasí a ostříhal. Snad to s tím mrazem už nebude tak hrozný. Narazil jsem ale na problém s ohýbáním letorostů. Menší okolo 1 cm jdou dobře, ale silnější 1,5-2 cm při ohýbání praskají. S pěstováním révy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 2.3.2013 Tak teď teda nevím. Mám zítra ostříhat, nebo ještě počkat. Dnes odpoledne bylo 8 nad nulou, nyní už -4 a je jasno. Do rána to ještě o dost spadne. |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 5.9.2012 Připojuji se k Vašemu hodnocení s tím rozdílem, že u mne řádila plíseň ve velkém a většinu rostlin jsem už musel zlikvidovat. Mám odrůdy Philova, Phantasia, Sportivo a Torino. Bohužel jsem se spoléhal na odolnost a neprovedl jsem postřik Acrobatem.... celý příspěvek > |
 |
Postřiky, 25.2.2012 Můžete napsat, kde se dá tato kniha koupit? Scháněl jsem ji už loni a nepovedlo se. A to jezdím pracovně po celé republice. Zkoušel jsem i antikvariáty. Povedlo se mi ale koupit "Stolní odrůdy révy vinné". Alespoň základy jsem se z ní... celý příspěvek > |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 15.2.2012  Také připojím pár fotek. Při mrazech okolo-15°C kosice z krmítka neodlétala, ani když jsem chodil metr okolo ní. |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 15.2.2012  Odrůdu Phantasia budu letos dávat poprve, takže s ní nemám osobní zkušenost. Na sáčku je však uvedeno, že se jedná o keříkovou odrůdu. |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 14.2.2012 Rajče Phantasia je keříkové.
|
 |
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 4.2.2012 Podle označení je to Festivalnyj růžový, středně raný. Všechny sazenice jsou loňské, takže zatím bez řezu. Roste bujně, z uvedených odrůd nejsilněji hned po Vostorgu. Napadení plísní malé, menší než Kišmiš ale větší než Vostorg.
|
 |
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 4.2.2012  Tak jsem nakonec sazenice obalené plstěnými pásy ještě alespoň u země přikryl 20 cm pásy orsilu o síle 10 cm. Doufám, že obrazí alespoň odspodu. Sníh tu není a teploty po ránu okolo -20°C. Pokud něco přežije, budu moci porovnat odolnost na mráz.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 1.2.2012 Přesto, že sazenice narostly přes dva metry, jsou slabé. Jen tři Vostorgy mají průměr okolo 1 cm u země. Ve výšce 1 m jsou o něco silnější. Sazenice jsem na podzim přihrnul, ale po deštivé zimě jsou už schovaná max. dvě očka. Dnes ráno bylo -14°C,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 31.1.2012 Tak jsem koupil na zkoušku odrůdy Phantasia, Philova a Sportiva od firmy Kiepenkerla. Pokud je také chcete vyzkoušet, mají je v OBI. Cena je však dost vysoká. V sáčku je pouze 5 ks semen a sáček stojí 128 Kč. |
 |
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 31.1.2012 Dobrý den. Jak se připravujete na nadcházející mrazy? Loni jsem zasadil 16 sazenic révy, které stihly zesílit v průměru na pouze na 5-8 mm. Zima zde byla zatím velice příznivá, sníh napadl pouze jednou a vydržel jen půl dne, mrázík byl jen po ránu... celý příspěvek > |
 |
Kvetou moc brzo, 10.4.2011 No, a je hotovo. Ve čtvrtek začaly kvést, v pátek jsem je všechny poctivě postříkal proti úžehu a dnes ráno celá zahrada bílá. Teploměr sice ukazoval +1°C, ale auto jsem musel po ránu škrábat. Za 15 let jsem meruňky sklízel jen jednou. A to nebydlím... celý příspěvek > |
 |
V jakém případě bude čerpadlo dělat větší práci?, 19.2.2011 Čerpadlu je jedno, jestli tlačí vodu do nádoby se 100 000l nebo 10l. Důležitá je výška do které tlačí. Varianta s trubkou (nebo s hadicí) je pro čerpadlo o něco málo horší, než stávající stav. Bude muset už od začátku čerpání tlačit do 2 m. Navíc... celý příspěvek > |
 |