Dejte květináč do tepla a až seženete vhodný roub, naočkujte Forkertem vybrané větve. Něco se určitě chytne. Zbytek časem vyřežete. Po vyrašení to nechte stále v květináči a vysaďte do volné půdy až na jaře 2021. Dá se i roubovat kopulací a do rozštěpu. Záleží jak jste zkušený štěpař.
Bez akejkoľvek ochrany, buď pôjde, alebo"pôjde"...Mám zarodenú Rosijanku a Nikitu. Chuť po odležaní je origoš, tvrdšie časti sú typicky "zvieravé"...zatiaľ ich nechávam na strome, lebo je fain počasie...
Zvierava chut udajne prejde po mraze. Pocasie je idealne i tu, rajciny zreju stale, dnes dokonca i 2 papriky a figy dozreli - 26.X.!. Odrody mate dobre, moj Dunaj zrejme nebol tak odolny, alebo mal smolu hned prvy rok boli silne mrazy.
Prok, Geneva long, Ungarn2, rosijanka, Seng,Steiermark, Troyan, Hiratane, Costata, Korea, Kubo, Tamkam... a ešte zopár, zarodené je Rosijanka, Nikita, Korea , Ungarn2 a na ukážku Prok, Hiratane, Costata,ostatné sú mladé stromky...
Dejte květináč do tepla a až seženete vhodný roub, naočkujte Forkertem vybrané větve. Něco se určitě chytne. Zbytek časem vyřežete. Po vyrašení to nechte stále v květináči a vysaďte do volné půdy až na jaře 2021. Dá se i roubovat kopulací a do rozštěpu. Záleží jak jste zkušený štěpař.
bydlíme v Praze, takže výběr odrůdy která vydrží mráz by pro nás neměl být moc náročný. Jde mi ale o chuť. Z jedná místní diskuse jsem se dočetla, že chuť není v čechách tak dobrá. Jak to máte vy? Bude kaki dobré? Mám doporučenou odrůdu Jiro, máte s ní zkušenost?