Asimina Triloba
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.240 (?) 27.4.2018 17:14
Asimina - teraz je na vrchole kvitnutia (foto 1-3: starší 7-ročný, foto 4: mladší 5-ročný stromček). Na prvý pohľad je zrejmé že je to "exotinka", ale jej adaptácia na našu klímu je bezproblémová. IH
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 167.218 (?), 11.5.2018 12:07
asimina objednana. potreboval by som par rad ohladom pripravy vysadbovej jamy a vyberu stanovista na zahrade. nejake odporucenia? je vhodne pridat raselinu? stanoviste radsej co najmenej veterne? ako znasa slnko?
pani Janka, pan Hlavaty, podla vasich fotiek mi pripada ze ju nemate na zatienenom mieste "ako sa na nete odporuca" a dari sa jej u Vas, znesie slnko bez problemov?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.6 (?), 31.5.2018 20:52
Asimina je tak trochu rebel a svoj latinský názov "triloba" - teda trojlaločná - s obľubou nerešpektuje. Na fotkách sú plody s počtom lalokov od 1 do 5. Viac ako 5-laločný plod som ešte nevidel (dá niekto foto 6- alebo viaclaločnej Asiminy?). Vďaka teplému počasiu sú plody na konci mája neobvykle veľké - fotené dnes. Na posledných 2 fotkách je pohľad na oba stromky ktoré mám. Keď polievam Asiminu (nič iné s ňou robiť netreba), tak ma občas napadne - čo keby sa takto dali pestovať jablone a hrušky (bez rezu a postrekov, bez všetkých tých kvetoviek, piliarok, mér, obaľovačov, bodrušiek, vošiek, vlnovníkov, vírusov, pseudomonád, bez chrastavitosti a múčnatky...). Ale - čo by sme potom v tej záhrade robili a o čom si tu písali? IH
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|