Asimina Triloba
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.177 (?) 11.2.2018 22:37
Nepliest si Asiminu s marhulou. Kym marhula mi zmrza skoro obrok, asimina vydrzala aj -22 bez ochrany a pravidelne prinasa plody. Dokonca minulu jar, ked mrzlo aj pocas kvitnutia, vsetko zmrzlo na tabak, len Asimina a reva dokazali znova zakvitnut a priniest aj urodu, kym jablone, hrusky, slivky, ceresne, visne, marhule, kiwi, figy mali len listie. Jedine silny vietor vie asiminu poskodit resp. Oblamat plody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.141 (?), 12.2.2018 18:59
Nepliest si Asiminu s marhulou. Kym marhula mi zmrza skoro obrok, asimina vydrzala aj -22 bez ochrany a pravidelne prinasa plody. Dokonca minulu jar, ked mrzlo aj pocas kvitnutia, vsetko zmrzlo na tabak, len Asimina a reva dokazali znova zakvitnut a priniest aj urodu, kym jablone, hrusky, slivky, ceresne, visne, marhule, kiwi, figy mali len listie. Jedine silny vietor vie asiminu poskodit resp. Oblamat plody.
Kde na Slovensku pestujete Asiminu? V akej ste nadmorskej výške?
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.185 (?), 19.2.2018 11:51
Takmer Zahorie, 260 m.n.m. Mraz Asimine nevadi, neskore odrody ale nemusia stihnut dozriet na jesen ked pride skoro ochladenie, preto radsej skore. Prima mi dozrela vzdy.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.18 (?), 19.2.2018 21:59
Takmer Zahorie, 260 m.n.m. Mraz Asimine nevadi, neskore odrody ale nemusia stihnut dozriet na jesen ked pride skoro ochladenie, preto radsej skore. Prima mi dozrela vzdy.
Tá Prima u vás v 260 m.n.m kedy dozrieva?
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.185 (?), 19.2.2018 22:13
Prima mi zreje obvykle v strede septembra.
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.13 (?), 21.2.2018 9:39
Prima je práve veľmi neskorá odroda...
|
|
|
|
|
|
|
Stachys - (22) - 56.166 (?), 21.2.2018 13:50
Nie som veľmi skúsená pestovateľka asimín, ale pridávam skúsenosť s mrazuodolonosťou. Mala som primu. Minulý rok prežila u nás vo výške 380mnm minimum - 27 st C a cca 2 týždne okolo - 20, bez ochrany a tiež jarné mrazy jej nerobili žiadny problém. Bola v časti záhrady, ktorá nebola chránená. A hovorím bola, pretože po tom všetkom ju v lete sundal môj brat pri opiľovaní čerešne
Neviem ako by to bolo v našicvh podmienkach s dozrievaním. K tomu sme sa nestihli dostať.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.239 (?), 23.2.2018 12:16
Mám 3 rostliny na zahradě. Šestiletou a dvě tříleté. Šestiletá vykvetla asi 4 květy prvně, ale neměla opylovače. Budu kupovat letos v Bambusáriu. Zajímavé, jak je odolná při jarních mrazícich v loni minus 5 to květům nevadilo, nebo musela vykvést po nich. ale zimy do minus 20 stoprocentně vydrží. Zalévám a hnojím při nedostatku deště. Koupím nějakou rannou, aby do září, půli října plody dozrály.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|