ja jsem to taky vyresila.soused mi ukradl 5 slepic okrouzkoval si je ale ja je poznala a 5 mi jich chybelo.on delal jako by nic.tak sem mu pres plot hodila sestou slepici ktera mi denne zlikvidovala minimalne 4 vejce :-) at si ji necha.co ty moje ukradene slepice snesou to tahle sesta sezere a muze je jen zivit :-)ma co chtel
vždycky se v chovu vyskytne jedna nebo dvě slípky co žerou vejce, buď vlastní, nebo jiných slepic, potravy mají dost i vitamínů, vždy je to ta nejtluščí slípka co snáší větší vejce než ostatní.Zkoušela jsem už všechno možné. Jestli máte někdo s tím zkušenosti, poraďte děkuji
Osobně se přikláním k metodě "na paprice". Kdysi se na to dělala taková dvojitá hnízda - v horním, kde slepice snášela, byl otvor, kterým vejce propadlo do spodního a odkutálelo se stranou, kam na něj slepice nedosáhla. Tak jestli té vaší chcete zachovat život, zkuste zkonstruovat něco podobného.
Já doporučuji na nějakou dobu navléknout na hlavu slípce ponožku, nejlépe použitou a to potom slípky přejdou všechny roupy:-)))). Na to jsem přišel při svých experimentech se babičinými slípkami v dětství. Zdraví Dr. Torr
Ja jsem to vyresila, koupila jsem si hnizdo na internetu, vejce se skouleji po snesení do zvlasniho otvoru a slepice na nej nedosahnou a take nejsou zaspinene od blata, co maji slepice na nohou.
Prosím Vás, kde jste ho koupila? Myslím na kterých stránkách. A jak to přesně nazývají, ať vím, kde hledat. Já mám 40vajec a je těžké přijít na to, která mi naklove vejce první, protože pak se přidají ostatní a zobáky mají od vajec i další. A vybít všechny je pro mě pak krajně neekonomické. Děkuji moc za info. venusekralova@seznam.cz
ja jsem to taky vyresila.soused mi ukradl 5 slepic okrouzkoval si je ale ja je poznala a 5 mi jich chybelo.on delal jako by nic.tak sem mu pres plot hodila sestou slepici ktera mi denne zlikvidovala minimalne 4 vejce :-) at si ji necha.co ty moje ukradene slepice snesou to tahle sesta sezere a muze je jen zivit :-)ma co chtel
Snášedla pro slepice jsem zakoupila, slípka stejně vajíčko zadrží a nenchá ho sklouznout, je umělo hmotné stojí cca 230 a zcela bez efektu.Slepky mám rok a ještě rok by mohly vydržet, metoda paprika mně nebere, nechutnalo by mi.