Otevírání - zavíraní dvířek kurníku

host - 166.207 (?)
14.3.2012 7:53

Dobrý den,

předem bych rád všem poděkoval za příspěvky. Rád bych požádal pána 64.246, který zde uvedl svůj příspěvěk " TRUBKOVÝ POHON" udělaný ze žaluzie,  zda by to mohl vysvětlit podrobněji jak to funguje. Jeho nápad se mi zdá hodně dobrý.

Nerozumím jaký motorek tam je, možná kdyby jste ještě mohl vložil podrobnější foto vnitřku (jestli to jde) byl bych Vám moc vděčný, určitě bych dostal tímto odpovědi na mé další dotazy.

Jinak uvažuji chovat do 10 slepiček (možno i míň) uvidíme.  Chápu, že o zvířata je potřeba se starat denně, ale v šest ráno se mi opravdu nechce vstávat - tak proč si to trošku neulehčit. Až příjdu z práce po ranní či po noční, tak samozřejmě, že se o ně pak postarám.

tak zatím...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 166.207 (?), 14.3.2012 7:53

Dobrý den,

předem bych rád všem poděkoval za příspěvky. Rád bych požádal pána 64.246, který zde uvedl svůj příspěvěk " TRUBKOVÝ POHON" udělaný ze žaluzie,  zda by to mohl vysvětlit podrobněji jak to funguje. Jeho nápad se mi zdá hodně dobrý.

Nerozumím jaký motorek tam je, možná kdyby jste ještě mohl vložil podrobnější foto vnitřku (jestli to jde) byl bych Vám moc vděčný, určitě bych dostal tímto odpovědi na mé další dotazy.

Jinak uvažuji chovat do 10 slepiček (možno i míň) uvidíme.  Chápu, že o zvířata je potřeba se starat denně, ale v šest ráno se mi opravdu nechce vstávat - tak proč si to trošku neulehčit. Až příjdu z práce po ranní či po noční, tak samozřejmě, že se o ně pak postarám.

tak zatím...

host - 64.242 (?), 14.3.2012 19:28

tady

Automatické otevírání kurníku
Automatické otevírání kurníku

host - 192.102 (?), 27.1.2013 23:41

jen kratce kdyz jdes rano do prace tak je muzes pustit ja kdyz pracoval taky je poustel rano za tmy a vecer za soumraku samy zalezou ted v duchodu je pustim az se vzbudim nekdy i v poledne at se dari

host - 39.26 (?), 21.2.2013 19:14

Je to celkem jednoduché (pro kutila)

1) servo pohon 24V na ventil (používá se v kotelnách)

2) spínací hodiny

3) táhlo od zavírače brano

4) transformátor 220v /24v 2A -za pár korun

Trochu přemíšlení nic složitého mě to maká skoro 15 let.Kontrola jen 2krát do roka, kvůli změně času (přeřídit spinací hodiny). Kdyby chtěl někdo vědět víc tak na lkopui@seznam.cz

host - 39.26 (?), 21.2.2013 20:07

další foto

host - 39.26 (?), 21.2.2013 20:23

další foto

host - 77.68 (?), 21.3.2014 21:20
slepice mám ve velký kleci 5x2m z kraliciho pletiva na lesenarskych trubkach a zavírání neřešíme a přes díru mají dvojitý hadr aby jim tam nesla zima. Zadne problemy, zadne starosti a zadna rozhrabana a posrana zahrada. Jo a nad vybehem maji sklo aby tam nemely bahno

mcf - (1) - 12.24 (?), 3.1.2016 12:01

elektronické otevírání kurníku

máme ho už 2 rokem, nastavený z výroby, co do otevírání, když se smráká a rozednívá, musím říci, že je to bomba, fakt je, že když dokupujeme slepičky, tak kontrolujeme, aby stihly, tak týden, nebo nax 10 dnů nestíhají, ale vždy se naučí a připojí se dříve, nebo později k ostatním.

Elektrického vrátného každopádně DPORUČUJI

host - 117.14 (?), 27.3.2012 18:31

Dobrý den,

trochu mi nejde do hlavy, jak to automatický otevírání funguje v praxi. Otevření je v pohodě, ale to zavírání nevim nevim. Co když se slepice opozdí a dvířka se jí zavřou před zobákem :-).

Také to teď řeším. Chci si na zahradě pořídit pár slepic, ale nemám je u baráku, takže každodení otevírání a zavírání nepřipadá v úvahu. Chci si vyrobit něco takového co je na obrázku. U toho bude ještě ohrádka s výběhem, do kterého bych je pouštěl jenom, když někdo bude na zahradě. V létě není problém aby byli vnitřní dvířka do kurníku otevřená furt, ale nevím co v zimě. Napadlo mě dát do dvířek takové ty pruhy ze silného průhledného igelitu, aby tam nešla zima a ony mohli volně chodit dovnitř a ven. Co vy na to, nebudou mít problém skrz sto chodit, aby se třeba nebály nebo tak...

Díky Miloš K.

Otevírání / zavírání dvířek kurníku
Otevírání / zavírání dvířek kurníku

host - 64.242 (?), 27.3.2012 19:30

Nastavení zavírání dáte na takovou dobu, aby byly bezpečně už uvnitř... Ta folie co navrhujete je krátkodobé řešení, než se zkroutí, stvrdne atd. a bude tam průvan, který je pro zvířata nevhodný.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu19:08
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu18:48
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika