kdo krade vejce

host - 242.219 (?)
22.6.2009 21:21
a nedela to jezek?
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 166.20 (?), 13.11.2007 22:52
I já se přidávám, že se jedná o kunu. Jen buťte rádi, že si na slepice netroufnou. Možná když nic jiného k snědku nemají, i se slepicí si poradí. Jednou mi takto zlikvidovaly asi 20 holubů. VašekB.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 14.11.2007 7:58
Pravil mi soused, že proti kunám se vyplatí kohout, který slípky ochrání, ale proti lišce nepomůže. Co je na tom pravdy, nevím.

host - 56.163 (?), 16.11.2007 18:43
Kuna opravdu dokáže zlikvidovat všechny slepice v kurníku!! Bohužel to vím ze své zkušenosti, když mě to několikrát potkalo. A nepomohl ani kohout, který dával "zabrat" i dospělému člověku. Podle myslivců jde kuna po krvi pouze když má mladé, což je v období myslím mezi březnem a červnem. Což mě pokaždé taky v tomto období navštívila. Slepice nežere, ale pouze jen zakousne a prý vypije krev. Stalo se mi, že některé měli ukousané hlavy. Jinak si chodí "pouze" vybírat vejce a slepic si nevšimne.
Přeji co nejméně takových návštěv!
Martin

host - 46.80 (?), 21.6.2009 22:35

Zdravím, ty podkladky jistě odnáší kuna, myslejíc, že je to vajíčko. je to načichlé vejci, tak to bere. Já jich takhle našel pár už několikrát volně po zahradě. JInak kuny dovedou lecos. A po krvi i masu jdou i v zimě. Už jsem takhle přišel nejdenkrát o celý chov holubů.

Liška nebo zatoulaný pes bere slepice.Podhrabe se.

Juraj Kafka

host - 242.219 (?), 22.6.2009 21:21
a nedela to jezek?

Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 23.6.2009 16:31

Ježek pokud vím vajíčko sežere na místě, nikam ho nenosí, přistihla jsem ho.To je určitě kuna, nám nejdřív vybírala vejce, podkladky měla babča dřevěný a ty mizely taky.Pak nám, jak psáno v jednom příspěvku, pila slepicím krev.Ráno tam byly někdy i dvě slepice bez hlavy.Tak jsme chov slepic vzdali.Ale pokud měla babča na zahradě kočky a psa tak tam kuna ani nepáchla.Nebo možná ještě o našich slepicích nevěděla.  

host - 80.73 (?), 23.6.2009 21:25

Jednoduchá pomoc. Slepice, tedy lépeřečeno kurník na noc zavírejte, No a ráno se zase otevřou. Že na to nemáte ráno čas? Existuje jednoduchý princip, jak si za pomoci nášlapného prkénka, kladky a závaží slepičky ráno kurník otevřou samy. Sice to nezvládnou napoprvé, ale do týdne to umí i ta nejhloupější slepice

host - 45.244 (?), 4.7.2009 10:55
Zdravím, nemám ani slepice ani vejce zato už několik let kuny na chalupě a nevím jak je odpudit, chalupa neni moc využívaná a tak tam mají klid a veget, nemá někdo něco vyzkoušeného jako třeba nějaké cizí pachy, chemikálie atd? Díky za cokoliv KP

host - 126.89 (?), 4.7.2009 14:01

Nám pomohli rozvěšené hřebíkem propíchané igelitové sáčky naplněné vlasy.

Mirek 821 - (39) - 80.73 (?), 12.7.2009 7:06

Pokud neškodí Vám ani sousedům, nechte je napokoji. Já je mám na chalupě taky. Sousedi v širokém okolí nemají slepice, tudíž jim neškodí, doma nekrade, což je známá věc, a bydlí ve stodole. Od té doby, co tam je, nejsou na chalupě myši. Je pravda, žesi výkaly značkuje teritorium, ale ve stodole a chlévech mi to opravdu nevadí. Kamarád ji měl na chalupě taky, Srala mu na koberec před ložnicí, v dětském pokoji, dostala se naprosto všude. Nepomohlo nic. Ani chemické ani elektronické odpuzovače, lidské vlasy, sousedův pes, nic. Musel následovat odchyt do sklopce...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz