problémy s Goji
|
|
 |
 |
goja - (1) - 92.4 (?) 9.10.2012 21:49
Dobrý večer.
Taky jsem si vypěstoval kustovnice ze semen, mám dva keře úzkolisté, a jeden keř širokolistý-koupený, letos t.j.třetím rokem po vysetí, sklízím plody.Postupně jak dozrávají-už třetí sběr, a ještě je jich hodně na keři. Hodně květů, zelených a růžových plodů.Do mrazu mám co sklízet. Dávám je do medu, a vodky s cukrem.
Posílám snímky, jestli se mi to podaří.
Jarda.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 199.121 (?), 1.5.2010 10:25
Uau! Tak to jste jedna z mála, které kustovnice plodí. V jaké nadmořské výšce je máte zasazené? Kde přibližně, jaká půda, na slunci ve stínu, prostě co nejvíc podrobností? Ta vaše velikost plodů je podle mě OK.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.254 (?), 10.8.2010 10:33
pestuji kustovnici na Hané a mám jizasázenou u plotu v trávniku bez zvláštní starostlivosti mi plodí, možmá je to tím, že tam chodí muj čivavák na procházku a sem tam ji přihnojí, to vše zdar.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.136 (?), 11.8.2010 10:44
máme ji druhý rok, před rokem jen fialové květy které opadaly, letos jsem si květů ani nevšiml ovšem včera jsem viděl asi 5 plodů, červených veilkosti hodně malého šípku nebo velkého rybízu jen protáhlého.
265m.n.m., jíl, poloha pod jabloní, tedy slunce do 11 hodiny a pak chvilku kolem 16.
|
|
 |
|
 |
 |
|
goja - (1) - 92.4 (?), 9.10.2012 21:49
Dobrý večer.
Taky jsem si vypěstoval kustovnice ze semen, mám dva keře úzkolisté, a jeden keř širokolistý-koupený, letos t.j.třetím rokem po vysetí, sklízím plody.Postupně jak dozrávají-už třetí sběr, a ještě je jich hodně na keři. Hodně květů, zelených a růžových plodů.Do mrazu mám co sklízet. Dávám je do medu, a vodky s cukrem.
Posílám snímky, jestli se mi to podaří.
Jarda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.254 (?), 10.8.2010 10:28
není to pravda, kustovnice plodí bez problému.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.120 (?), 1.9.2010 21:02
Mam zasadenu goji uz tri roky a doteraz len kvitla a plody ziadne, teraz má tiez kvetov vela, dozreju este plody?a tiez neviem, ako ju treba tvarovat do vysky, mam z nej taky plazivy krik vysoky asi pol metra... dakujem za rady
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.191 (?), 5.4.2011 15:34
Prosím vás, měla jsem také problém s pěstováním goji až teprve letos jsem se dozvěděla od odborníka že u nás se nedá pěstovat a tudíž se ani neprodává a to co někdo prodává za goji je podobný keř ale jedovatý- tak jsem ho urychleně vykopala a to by jste se divili jak hluboko měl kořeny a pak jsem zjistila že tento keř máme na zahradě u rodičů už 50 let a vůbec se ho nemůžeme zbavit je dokonale vytrvalý, takže jsem moc ráda že jsem se ho zbavila -kvítek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.8 (?), 8.4.2011 14:48
Ten váš odborník je buď hlupák nebo podvodník. Žádná jedovatá verze Goji neexistuje. Tento omyl kdysi vznikl v Německu a někteří čeští rádoby odborníci ho nezodpovědně přebrali. Je jen pozdní a ranná odrůda. Ta pozdní u nás kvete na konci srpna a nestihne vytvořit plody. Ještě je rozdíl v chuti, šlechtěné odrůdy z Číny jsou sladší, protože se tam mnoho let selektuje to nejlepší. U nás se prodávají i hořké odrůdy, které se nedají pro svou nechuť jíst. Nechala jste se napálit, ale z toho si nic nedělejte, v ČR je lhářů, podvodníků a jiného ksindlu více než plodů Goji v číně :-)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|