Muchovnik
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Dušan L - (1) - 105.40 (?), 28.5.2016 19:34, zobrazeno: 24193x
Na muchovnik mi zltnu listy(ako pri chloroze) predtým rodil veľmi dobre
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.30 (?), 4.5.2017 8:05
Máte ho nádherný. Já mám Martin a Tgiesen a ty jsou nejlepší. Pak možná Northline a Smoky a Sleyt ujdou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.226 (?), 6.5.2017 10:15
Nemáte někdo fotku vzrostlého roubovaného muchovníku? Pár jsem jich koupil a nevím přesně jak provádět výchovný řez. Nebo to nechat růst jak to je? A hlavně jak se takový roubovaný stromek pak zmlazuje, jestli zvládne řez do starého dřeva. Protože u keřového se prý doporučuje po čase vyřezávat větve jako u rybízu.
Jinak ta sterilní zemina pod keři není dobrá. Lepší je to namulčovat třeba slámou nebou posekanou trávou. V přírodě taky nikde neni holá zem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.10 (?), 6.5.2017 10:59
("...Jinak ta sterilní zemina pod keři není dobrá."). Asi áno, lebo potom sa to končí tak ako na fotkách...😉. Prečo si myslíte, že tá zem je sterilná? Obsahuje živiny, pôdnu mikroflóru, bezstavovce. Je bezplevelná, nie sterilná. Bezplevelnosť umožňuje kyprenie okopávaním a zavlažovanie. Argumentu "v přírode taky nikde holá zem není" nerozumiem - záhrady máme na to, aby sme stromom, krom či zelenine vytvorili lepšie podmienky ako vo voľnej prírode. Ak tam niekto ale chce mať podrast trávy alebo iných rastlín, alebo nástielku, je to jeho vec. U nás je vlahový deficit a zavlažovanie je nutnosťou, bezplevelnosť to umožňuje najlepšie. O "sterilite" pôdy nemôže byť ani reči. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 6.5.2017 11:13
Jinak ta sterilní zemina pod keři není dobrá.
Úhor pod keři určitě ničemu nevadí, ale kdo ho má udržovat? Proto volím raději namulčování nebo zatravnění. Spíš ale z lenosti, ne že by to bylo lepší. Závlahu, pokud je nutná, řeším drenážními trubicemi zavrtanými u paty stromku.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |