Mirku, prosím, napište více o vámi pěstovaných jahodách. Chuť, množství plodů, odolnost proti chorobám... Zajímá mě praktický názor zkušeného zahrádkáře. Pěstuji pro mě osvědčenou Rujanu.
Nevěděl by prosím někdo, kde by se dali sehnat konkrétní odrůdy jahod? Zvlášť by mne zajímala údajně zázračná odrůda Evie 2. Eventuelně odrůda Super star. Ovšem jediný kdo prodává semena jahod je semo, ale v nabídce mají pouze 6 odrůd.??? Děkuji za tipy.
Mirku, prosím, napište více o vámi pěstovaných jahodách. Chuť, množství plodů, odolnost proti chorobám... Zajímá mě praktický názor zkušeného zahrádkáře. Pěstuji pro mě osvědčenou Rujanu.
My pěstujeme dvě neznámé odrůdy které množíme odnožemi. Obě mají celkem velké plody, jedna odrůda je stáleplodící, druhá klasická, vloni jsem vyzkoušel a vysel několik dalších odrůd, včetně dvou od SEMA. Bohužel letos jsem jahody poněkud zanedbal a tak s hrůzou čekám co přežije zimu. Jinak s jahodami moc zkušeností nemám, ale ty dvě již déle pěstované odrůdy jsou v pohodě, mají velké plody a na rozdíl od SEMAckych odrůd mají tmavší dužinu, což se projevuje hlavně na barvě dřeně.