Tiez by som sa pripojil k nazoru, ze mohlo dojst k prerasteniu korenov do zasaditej pody. Listky, ktore na jar vyhanaju su svetlo zelene az chloroticke alebo maju sviezu zelenu az tmavozelenu farbu?
Dost by pomohol aj popis vysadby do jam s raselinou. Boli niecim oddelene od okolitej (predpokladam, ze nie kyslej) zeminy?
Dalsie problemy s cucoriedkou mozu byt v pripade vysokej spodnej vody. Maju rady neustale vlhko, ale neznasaju stat vo vode. Ak u Vas za posledne roky stupla spodna voda, mohol by byt problem tam. Aj ked sa uvadza, ze cucoriedky tak lahko neprehnojite, skusil by som ubrat hnojenia, clovek casto v snahe pomoct, prilisnou starostlivostou rastlinam skor uskodi. Tu by ale pomohol skor podny rozbor substratu, ktory by urcil, ci je substrat "zasoleny" alebo, ci treba prihnojit viac.
V kazdom pripade, by som najprv skusil okyslit podu v okoli, kde neni raselina. Mozete na to pouzit siran amonny, siran draselny, alebo pripravok s nazvom okyselovac pudy. Vo velkovysadbach na podach, ktore nemaju kyslu podnu reakciu sa s predstihom pred vysadbou pouziva pevna sira, ktorej ucinok v okyslovani je pomalsi, alebo kyselina sirova, ktorej ucinok je rychlejsi. Na podu, v ktorej uz mozno maju korene kulturne rastliny by som ale s tymto bol opatrny. Poda vsak ma tendenciu sa vracat ku svojej povodnej kyslosti a je potrebne kazdorocne dokyslovanie. Nie vsak uz v takom mnozstve ako pri jej priprave. Najprv je potrebne si zistit aku kyslost ma poda. To sa da PH metrom alebo lakmusovymi papierikmi. Pozor vsak pri ich kupe, lebo niektore meraju az od 5.0 PH. To je pre cucoriedky uz horna hranica, pre niektore odrody az kriticka.