Jak zvýšit sladkost angreštu?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 23.6.2018 16:37
Zrovna Zebín a Veliš mě nijak neuchvátily a padly do sklenic, tlustá kůže. Favoritem je Hinomaki red a Nesluchovski, až dojdou, bude Bílý nádherný, který se ale musí stříkat. Přijde mi chuťově dobrý, žádná vycpávka s pektiny.
Na téma chuti angreštů je tu nejméně jedno vlákno, nakupovala jsem podle něj ty chutné, naštěstí se najde uplatnění i pro ty kyselé.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.170 (?), 25.6.2018 16:31
Vidím, že máte velký sortiment angreštu pane K. z B. Můžete mi doporučit nějakou sladkou odrůdu k stávajícímu Niesluchowskemu, která by dozrávála o něco později? Díky. Happy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 235.231 (?), 25.6.2018 18:04
No z těch co mám my přijde nejsladci právě ten Nesluchowski, ale je to tím že je brzké a rád prezraje a výdrží na keřu a má tu dezertni chuť, sladká a přitom dobře mi přijde Dagmara a kupodivu i ten Negus. Paxa jsem vloni ještě moc neměl ale přijde mi taky sladší. Krasnoslavjanskeho jsem zatím nechutnal mám ho čerstvě od podzima. Reflamba je pozdější a taková spíš osvěžující, jakoby planejsi ale v těch největších hicech mi to přijde super. __ ale jak říkám nejvíc mi teď chutná Prima a ten Viking, mají takovou tu klasickou angrestovou chuť. __ zdravim Kryštof z Brna.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.170 (?), 25.6.2018 20:32
Neguše mám taky, jenže vadí nám ty trny a drobnější a nakyslejší plody. Krasnoslavjanski jsem koupil zároveň s Niesluchowskym, ale ještě jsem neochutnal-špatně jsem přivázal kminek a ve větru se mi zlomil. Naštěstí se mi povedlo zakořenit vetvičku, ale letos na keříku ještě nic nebylo. Happy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 100.236 (?), 24.6.2018 20:52
Taký horúci máj a prvé tri júnove týždne ako ten rok si ozaj ešte nepamätám. Napriek tomu boli čierne ríbezle oproti iným rokom akési bez cukrov. Takisto skorá odroda ružovej ríbezle. Uvidíme ako dopadnú neskoršie odrody červených ríbezlí. Už sú pekne vyfarbené, ajj keď by normálne ešte nemali byť, ale hodne kyslé! Čerešne ani marhule sa chuťou nijako od normálu nelíšily napriep tomu že marhule dozreli o viac ako týždeň skôr ako je bežné a u čerešní to bolo možno aj o tri týždne skôr!
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.189 (?), 23.6.2018 21:36
Je to odrůdou. některé jsou šlechtěny na vysoký obsah pektinů a kyseliny jablečné = pro potřeby želírování jamů.
Další věcí je, že syntéza cukrů probíhá do jisté mezní teploty a pak se metabolismus fotosyntézy změní na ochranu rostliny proti denaturaci přehřátím. Proto taky někdy v jižních státech vidíte natažené sítě proti kroupám i v době, kdy krupobití nehrozí = slouží jako náhradní systém přistínění v době poledního úpalu, ale nestíní při ranním či večerním "nízkém sluníčku"
SfK.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 18.183 (?), 23.6.2018 22:30
čiže jednoducho povedané príliš vysoké teploty majú nepriaznivý vpliv na sladkosť ovocia ak som dobre pochopil? A je to obdobné aj u ríbezlí, prípadne iných ovocných druhov?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |