Jak ostříhat rybíz a angrešt?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 240.47 (?), 15.6.2016 12:46
jejda, kde byl ten statek? ještě jsou tam ty keře rybízu? a nebo je tam postavený sklad čehokoliv...:-(.Docela bych vám pomohla se sklízením. Mám na zahrádce(jako dlaň) jen dva stromky rybízu a dva angreštu :-).
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.241 (?), 5.4.2010 21:48
Děkuju moc za rady. Možná jsem to nenapsal zcela jasně, odstaňuji tří až čtyřleté výhony, proto přibližně ta třetina keře. Jednoleté a dvouleté samozřejmě nechávám. Asi ty keře vyměním, staré spálím. Ony pouští i málo výmladků, tak musím nechávat i ty slabší. Je nějaká doba, jak dlouho se ten virový zvrat drží v zemi nebo můžu hned nasadit nové keře? Samozřejmě na jiné stanoviště. Jenom doufám, že se mi nenakazí i josta.
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.135 (?), 6.4.2010 11:49
Lidi.. trochu jsem se tu pročítal...
Potřebuju poradit. Přistěhoval jsem k přítelkyni koncem října a ted se probírám zahradou a snažím se jí trochu "nastrartovat", ale nejsem odborník. Tchyně ze zahrady udělala skladiště všemožných nádob polystyrenů, květináčů atd.
Mimo jiné si přítelkyně stěžovala že černý rybíz pomalu neplodí...
můžu provést omlazení ještě ted? Jak mohu ty staré keře "nakopnout".
Možná mne tu někdo sjede za pitomý laický dotaz... ale odborník se tu ptát asi nebude... :) Takže děkuji za pochopení a odpověď.. Díka Martin F.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felda72 - (1) - 102.135 (?), 6.4.2010 13:08
Zatím se snažím zlikvidovat "skladiště" a i to musím pomalu a opatrně. Tchyně je starší než ty keře.. :) musím omladit to co tu je, nové až v dalším kroku. Nějaké zásahy tam jsou patrné. Jedná se mi spíš o to, jestli když to prořežu ted, tak jestli tomu víc neublížím než kdybych to nechal na podzim. Přesněji po úrodě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|