Jahody - nové skusenosti
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 229.74 (?), 23.2.2022 18:14
Ďakujem Vám
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 229.74 (?), 27.2.2022 0:12
Ďakujem, z jahody Rumba som mal podobný pocit keď dozrela bola sladká celkom dobrá chuť..
|
|
 |
|
 |
 |
|
obo - Stříbrný Zahrádkář (122) - 99.186 (?), 27.2.2022 8:41
Musím říci, že jsem měl nejdříve napsané Rumbu nechat přezrát, ale opravil na dozrát. Přezrát je tvrdý výraz První rok jsem byl zklamaný z chuti Rumby a bylo i mokřeji a byla plíseň. Chtěl jsem ji zlikvidovat. Ta nádhera zdravých plodů mě i přes svoji tvrdost a mdlou chuť přesvědčila, že to ještě jeden rok zkusím. Bylo tepleji a zjistil jsem, že je musím nechat opravdu pořádně dozrát, jinak je ta chuť taková supermarketová. Tvrdá, bez vůně a chuti. Mimochodem se velice dobře trhá a neotlačuje se a hodí se na zavařování. Zavařené jahody nejsou rozblemcané a mají i pěknou barvu. Prostě Rumbu netrhat v žádném případě, když není celá červená. Jakmile bude někde bílá, tak si nepochutnáte. U některých jahod jsem to dokonce miloval, když byla částečně bílá, ale Rumba nenenene.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 188.245 (?), 27.2.2022 5:45
Polka by měla mit vysoky vynos. Pokud ne, je něco špatně. Odnožování (některé) zahradkáře obtěžuje, ale obecně je to naopak, dobré odnožování je vítaná vlastnost. Proti znečištění zeminou je dobre nastlat slámu apod.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1761) - 165.146 (?), 27.2.2022 9:17
Odrůdy nechci řešit.Jenom námět na zachování čistých plodů aby neležely v bahně.Před lety jsem zde dával snímky na podložení jahodových trsů PET lahvemi viz.příloha.Po těch letech jsou nové zkušenosti.V příloze jsou většinou 1,5 litrové petky.Šikovnější jsou 1 l petky od kofoly. Mají ideální průměr pod trsy.Nasbírali jsme jich asi 40 a nyní používáme výhradně je.Po sezoně opláchneme usušíme a založíme pro použití v příští roce.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|