Musím říci, že jsem měl nejdříve napsané Rumbu nechat přezrát, ale opravil na dozrát. Přezrát je tvrdý výraz První rok jsem byl zklamaný z chuti Rumby a bylo i mokřeji a byla plíseň. Chtěl jsem ji zlikvidovat. Ta nádhera zdravých plodů mě i přes svoji tvrdost a mdlou chuť přesvědčila, že to ještě jeden rok zkusím. Bylo tepleji a zjistil jsem, že je musím nechat opravdu pořádně dozrát, jinak je ta chuť taková supermarketová. Tvrdá, bez vůně a chuti. Mimochodem se velice dobře trhá a neotlačuje se a hodí se na zavařování. Zavařené jahody nejsou rozblemcané a mají i pěknou barvu. Prostě Rumbu netrhat v žádném případě, když není celá červená. Jakmile bude někde bílá, tak si nepochutnáte. U některých jahod jsem to dokonce miloval, když byla částečně bílá, ale Rumba nenenene.