Černy jeřab (Aronie)
|
|
|
|
|
|
|
host 12.11.2005 10:38, zobrazeno: 290951x
Dobry den,
zajimalo by me, jestli ma nekdo zkusenosti s kvasenim a posleze vypalenim aronie.
Diky za odpoved.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.239 (?), 14.4.2007 0:47
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s následujícím problémem? Máme u nás na zahradě dva keře černého jeřábu, oba již letité. Jeden roste dobře a je zdravý, druhý vždy po vyrašení listů začne mírně chřadnout, listy jsou světlé, pouze žilkování tmavěji zelené. v půlce léta začnou listy od krajů zasychat, ale neuschnou celé, jen asi do půlky. Jeřáb je mírně zastíněný vzrostlou meruňkou. Je mi jasné, že mu chybí nějaké živiny, ale nevím co. Poradíte mi, prosím?
Děkuji.
Jinak bydlím v Kutné Hoře a mou poskytnout větvičky jeřábu na zakořenění, stejně ho potřebuju pořádně ostříhat.
|
|
|
|
|
|
|
ewina - (12), 23.7.2007 10:28
Dobrý den,
máte někdo nějaký osvědčený recept, jak využít plody aronie?
Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewina - (12), 23.7.2007 14:58
děkuji za tip...
o zapékání v troubě jsem četla, vznikne něco jako marmeláda....taky víno zní zajímavě, nejsem moc odborník na výrobu, ale našla jsem na netu návod, že se bobule macerují dva týdny v bílém víně a je hotovo....tak nevím....
jsem zvědavá, co z toho bude, trošku mě překvapilo, že letos už vypadají, že jsou zralé, protože začly opadávat a ptáčkové už taky sbírají....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.247 (?), 8.8.2007 10:00
Švagrová míchá aronii s červeným rybízem a vaří jako brusinky. K masu, hlavně zvěřině, výborné.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.27 (?), 8.8.2007 10:39
Je to zdravé, ale v podstatě nepoživatelné. Snad jako náhrada brusinek, nebo k obarvení kompotu. Ale myslím, že těch náhrad máme už z minulé éry dost. Např. dýně jako ananas.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|