Černy jeřab (Aronie)
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 15.161 (?), 8.8.2007 13:36
Sušíme je, a přidáváme k šípkům při vaření čaje. Mlask
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.40 (?), 9.10.2007 13:20
To je dobrý nápad, vyzkouším. Jednou jsem je zavařovala a nic moc, bylo to jako drtiny. Lepší je přehnat je přes sakovarku s cukrem, šťáva je sladká a používám ji proti dně. Je to dobré i jako sirup, barví, když přidám sladké ovoce, dá se to sníst. Čerstvé vycucat a zbytek vyhodit, nebo sníst rychle celé. Jejich hodnotu cením velmi vysoko, na čerstvých se velmi ráda pasu, mám to jako drogu. Taky mlask!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewina - (12), 8.8.2007 15:11
tak jsem je připekla v troubě
ale i tak dobrý... do jogurtu a tak... mňam...
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.230 (?), 8.8.2007 22:57
A když mě i mým dětem chutnájí plody aronie i v syrovém stavu? Zajímalo by mě, jestli se vůbec mohou jíst syrové, ne jako bezinky, které způsobují průjem a křeče. Nevíte?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 156.230 (?), 14.8.2007 23:33
Děkuji za odpověď:-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 82.161 (?), 1.8.2009 13:49
Vážení.
Aronie má hlavně vysoký obsah Rutinu, což je vysoce účinná látka na lámavost krevních kapilár. Celkově ozdravuje celý krevní systém. v součinnosti s C vit. je to prostě bomba. Tady soutěží s pohankou. která obsahuje Rutin též. Je bohužel hlavně obsažen ve šlupkách což loupanou pohanku řadí do druhé trati za Aronii.
Vladimír Šmíd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.20 (?), 28.8.2007 9:13
K využití Aronie. Naroubovaná na jeřabinu - vznikne docela hezký okrasný stromek. Plody jsou sice hůře dostupné, ale stejně většinu sklidí ptáci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|