Borůvky chřadnou

host - 247.71 (?)
8.8.2023 17:26

Než dát peníze za ph metr, který nepotřebujete, ušetřené peníte dejte raději do skvělého hnojiva Osmocote. To pomůže víc.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 247.71 (?), 8.8.2023 17:26

Než dát peníze za ph metr, který nepotřebujete, ušetřené peníte dejte raději do skvělého hnojiva Osmocote. To pomůže víc.

host - 9.142 (?), 8.8.2023 17:42

Spíš bych doporučil si za ty peníze koupit borůvky v hypermarketu. Zabalené v plastové krabičce, jedna jako druhá. A kolik by jich bylo!

Vlaďka. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 254.81 (?), 8.8.2023 19:29

Občas jsou tu opravdu protichůdné rady a je těžké si správně vybrat.

Někdo mi vyčítá, že do toho nechci dát ani korunu, když nechci dát 70 Kč za 10 lakmusových papírků, protože se domnívám, že měření PH půdy lakmusovými papírky je nepřesné a někdo mi zase radí, že PH metr nemám kupovat, protože je to zbytečné. No pokud chci zjistit, zda je PH půdy v pořádku, tak to zbytečné není. Pokud PH v pořádku je, tak to zbytečné bude, ale aspoň budu vědět s jistotou, že je PH v pořádku. PH metr (stejný jako má Vladimír, jenom jiná značka) mají na e-shopu i s poštovným za 190 Kč a na rozdíl od lakmusových papírků by měl měřit s přesností na 0.1 PH, takže mi to přijde rozumnější investice, než ty papírky. Proč se vlastně domníváte, že je zbytečné ho kupovat, vy víte s jistotou, že je PH půdy v pořádku?

Když pohnojím borůvku hnojivem Osmocote, tak jí pomůžu? Většinou tu zazněly rady, abych tam už žádné hnojivo nedávala, dokonce ani bez dusíku jako síran hořečnatý nebo železnatý, který by mohl okyselit půdu a dodat potřebné prvky. Osmocote je nějak výrazně lepší než ten Orgamin? Nenašla jsem ani že by ho vyráběli speciálně pro borůvky, jenom pro rododendrony.

Borůvek v krámě by za to bylo hodně, manžel to taky tvrdí. Ale tím bych těm mým borůvkám v květináči asi moc nepomohla a taky nebyly zadarmo.

host - 1.200 (?), 8.8.2023 19:33

Můžete měřit třeba i úhlopříčky a další opičárny, borůvkám na obrázcích chybí hořčík (magnezium).

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 8.8.2023 20:00

Tohle je fakt zábavné vlákno, nu což srandy není nikdy dost. Už jsme se poučili, že borovkám chybí většina prvků Mendělejevovy soustavy, akorát transurany byly vcelku logicky opomenuty. A jedeme dál, močálem černým kolem bílých skal.

Vlaďka. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 254.81 (?), 8.8.2023 20:39

Pane PP, na to, že už jste s tímto vláknem skončil, tak reagujete na příspěvky zde docela rychle. Rozhodně zde nikdo netvrdil, že borůvkám chybí většina prvků Mendělejevovy soustavy. Od začátku se zde diskutuje pouze o chybějícím hořčíku nebo železe. Případně že mají málo kyselou půdu, nebo jsou přelité. Jenom vy a 210.156 se tady do mě navážíte, případně chlubíte vlastními výpěstky. Ano, moje borůvky mají problém a já se snažím zjistit jaký a pomoct jim. Je to pro vás směšné? Tak si běžte diskutovat jinam. Opravdu máte neodolatelnou potřebu někoho zesměšňovat a navážet se do něj? No tak si poslužte, já už na to reagovat nebudu.

Vlaďka. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 254.81 (?), 8.8.2023 20:11

Hořčík už by mým borůvkám chybět neměl, před pár dny jsem postříkala listy síranem hořečnatým a zbytek nalila k rostlině (asi půl litru každé).

host - 247.182 (?), 8.8.2023 21:21

Jestli borůvky nasadíte do rašeliny, tak jsou v kyselém. Můžete mi rozumně vysvětlit nač to ještě potřebujete měřit?

Jestli na hnojivu Osmocote musí být napsáno hnojivo na borůvky, tak o hnojivech nemáte ani páru.

host - 50.157 (?), 8.8.2023 21:35

I dešťová voda zvyšuje pH substrátu. Takže to není špatné změřit. To taky o tom nemáte ani páru.

host - 247.182 (?), 8.8.2023 21:41

To sice máte pravdu, ale co se tím změní? Že by po každém dešti přisýpala rašelinu? Anebo měřila po dešti ph? A vymýšlela co s tím?

Je dobré každý rok přisypat rašelinu. Většinou to stačí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz