Občas jsou tu opravdu protichůdné rady a je těžké si správně vybrat.
Někdo mi vyčítá, že do toho nechci dát ani korunu, když nechci dát 70 Kč za 10 lakmusových papírků, protože se domnívám, že měření PH půdy lakmusovými papírky je nepřesné a někdo mi zase radí, že PH metr nemám kupovat, protože je to zbytečné. No pokud chci zjistit, zda je PH půdy v pořádku, tak to zbytečné není. Pokud PH v pořádku je, tak to zbytečné bude, ale aspoň budu vědět s jistotou, že je PH v pořádku. PH metr (stejný jako má Vladimír, jenom jiná značka) mají na e-shopu i s poštovným za 190 Kč a na rozdíl od lakmusových papírků by měl měřit s přesností na 0.1 PH, takže mi to přijde rozumnější investice, než ty papírky. Proč se vlastně domníváte, že je zbytečné ho kupovat, vy víte s jistotou, že je PH půdy v pořádku?
Když pohnojím borůvku hnojivem Osmocote, tak jí pomůžu? Většinou tu zazněly rady, abych tam už žádné hnojivo nedávala, dokonce ani bez dusíku jako síran hořečnatý nebo železnatý, který by mohl okyselit půdu a dodat potřebné prvky. Osmocote je nějak výrazně lepší než ten Orgamin? Nenašla jsem ani že by ho vyráběli speciálně pro borůvky, jenom pro rododendrony.
Borůvek v krámě by za to bylo hodně, manžel to taky tvrdí. Ale tím bych těm mým borůvkám v květináči asi moc nepomohla a taky nebyly zadarmo.