Drenáž tam mám, na dně je zhruba 2 cm vrstva mulčovací kůry z borovice. Písek mi tam dát nešel, propadával otvory v květináči.
Podmisku tam mám právě pro to, abych rostliny nepřelévala. Vždy když zalévám, tak je trochu pokropím z konve a počkám chvíli, zda voda neproteče. Ta co trochu proteče do druhého dne borůvky vcucnou a zalévám je znova až další den. Moc vody v misce může být jenom po vydatnějších deštích (což bylo teď asi po dvou měsících) a to jsem vodu z misek slila. Když tam misky nebudou, tak nepoznám, že už jsou borůvky dostatečně zalité.
Domnívám se, že kořeny uhnilé nebudou, to by asi borůvka vadla celkově. V mém případě zaschly po odkvětu asi 2/3 borůvek, pár větviček a nové listy mají chlorózu. Domnívám se proto, že je problém v půdě.
Octovou vodou je raději zalévat nebudu, vždyť ani nevím, zda je problém v málo kyselém substrátu. Nedokážu kyselost změřit, pán který mi radil bazénový test už neporadil, kde koupím ten s větším rozsahem než od PH 6,8.
Dnes konečně po delší době neprší, tak zkusím borůvky postříkat tou hořkou solí. Pokud to nepomůže, tak je přesadím do čisté rašeliny.