Kůra se časem rozpadá, ale tak rychlé to zase není. Při prvním sázení jsem to udělala stejně a když jsem je po roce a půl letos na jaře přesazovala, tak tam kůra pořád byla, už se lehce rozpadala, ale ne zase tak moc. Teď je tam ani ne půl roku, to ještě rozpadlá nebude. Příště to ale zkusím udělat jak radí Lída.
Opravdu si nemyslím, že borůvky přelévám. Loni jsem je zalévala stejně a prosperovali víc. Problém nastal až letos po přesazení a pohnojení. Pořád mi přijde nejpravděpodobnější varianta, že jsou přehnojené. Sice bylo psané 3 lžíce k rostlině a já dala dvě, ale ono je asi rozdíl, když je dospělá rostlina v jámě o průměru a hloubce 50 cm, než květináč o průměru 32 cm a hloubce necelých 30. Navíc jsem nepřesazovala do rašeliny, ale do substrátu pro borůvky, tam asi taky nějaké hnojivo bylo.
No jak už jsem psala, tak jsem dnes postříkala listy hořkou solí a zbytek nalila k rostlině (asi půl litru ke každé). Ta hořká sůl byla s borem, snad to nevadí. Pokud to nepomůže, zkusím přesazení do čisté rašeliny. Snad jim to aspoň ještě víc neuškodí.