Angrešt Zlatý fík - je opravdu rezistentní?
|
|
|
|
host - 81.42 (?) 19.4.2013 20:18
Angrešt Zlatý fík-je opravdu rezistentní?
Dobrý vačer. Zlatý fík je dobrá stará odrůda, ale v žádném případě není rezistent. A nevěřím, že by u některé odrůdy angreštu byla plná rezistence, a to z vlastní zkušenosti. Se synem jsme posháněli všechny rezistenty, které se daly sehnat, a s velkou radostí vysázeli s tím, že budeme mít matečnice. Vedle nás soused, který má vysázeno bez ochrany asi 150ks angreštů a odmítá ochranu, tím pádem americké padlí má zelenou a naše rezistentní " matečnice " vždy vzalo ssebou. A dokonce i při ochraně (kterou prováděl syn- profík) při velkém tlaku padlí, se nákaze neubránil. Já už to vzdal. Ještě můj subjektivní názor-poznatek- kěř dobře prosvětlený se brání poněkud lépe než stromek.
Wendy.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 19.4.2013 20:18
Angrešt Zlatý fík-je opravdu rezistentní?
Dobrý vačer. Zlatý fík je dobrá stará odrůda, ale v žádném případě není rezistent. A nevěřím, že by u některé odrůdy angreštu byla plná rezistence, a to z vlastní zkušenosti. Se synem jsme posháněli všechny rezistenty, které se daly sehnat, a s velkou radostí vysázeli s tím, že budeme mít matečnice. Vedle nás soused, který má vysázeno bez ochrany asi 150ks angreštů a odmítá ochranu, tím pádem americké padlí má zelenou a naše rezistentní " matečnice " vždy vzalo ssebou. A dokonce i při ochraně (kterou prováděl syn- profík) při velkém tlaku padlí, se nákaze neubránil. Já už to vzdal. Ještě můj subjektivní názor-poznatek- kěř dobře prosvětlený se brání poněkud lépe než stromek.
Wendy.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.186 (?), 19.4.2013 20:28
´KARÁT´
Jedná se o středně pozdní rezistentní odrůdu k hnědému padlí angreštovému. Nedochází u ní k napadení plodů, ale ani vrcholků výhonů, jak je to převážně patrné ke konci měsíce srpna u většiny u nás dosud pěstovaných rezistentních odrůd...?? Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.186 (?), 19.4.2013 19:58
zřejmě jsou tím míněny postřiky Discusem. Lída
DISCUS, postřik,strupovitost, postřik jabloně, vinná réva, fungicidní přípravek k ošetření jabloní a vinné révy...
|
|
|
|
|
|
|
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář (90) - 35.166 (?), 19.4.2013 21:29
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 23.5.2013 20:10
Rubigan se už myslím několik let neprodává, používám Discus
máme zlatý fík, manželka nedopustí abych ho dal pryč a ani já sám nechci, chuťově je prostě nedostižný
plus loni jsem zasadil 5 nových angreštů, vše Karát, prý chuťově slušný, letos ho ochutnáme poprvé
posledních 5 let si ty postřiky zapisuji a provádím je pravidelně, před květem, pod odkvětu a pak ještě jednou a padlí zvládáme, i když soused nestříká a padlí má každý rok... jen nechápu proč tam ten angrešt vlastně má???
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.33 (?), 20.8.2013 23:14
Mám dva stromky, zelený a červený angrešt, cca 20 let. jeden je v polostínu (nad ním jabloň), druhý na plném slunci. Vloni stříkáno, jak se správně má, oba bez úrody, zařádilo padlí. letos jsem nestihla ošetřit, ten ve stínu úplně čistý, vedle něho,2m vzdálený, na plném slunci zase padlí.. tak nějak nic neplatí, co jsem si zde přečetla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|