Vyrovnání svahu

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 131.216 (?)
25.3.2009 22:01

Ty pneumatiky bych tam rozhodně nedával, tuším jsou klasifikovány jako "nebezpečný odpad" a už to, že za ojeté gumy ve sběrném dvoře musím platit, zatímco vyjetý olej a starý akumulátor berou zdarma, o čemsi svědčí.

Ale k věci - během tohoto nebo příštího roku budu řešit situaci, která, pokud jsem to dobře pochopil, je dost podobná. Podle informací, které zatím mám, je přirozený sklon sypané zeminy zhruba 45°. U mě tedy možné návrhy řešení s rozměry pro tento případ (jen při využití tohoto pravidla, bez opěrných konstrukcí), vypadají viz obrázek. Modrá čára je stávající svah, červená a černá možnosti řešení při zachování sklonu. Elipsy jsou šutry zapuštěné do zeminy, černé mají pokračovat až k ose X, špatně jsem to namaloval. Mezi nimi zasázené nějaké půdokryvné keře (ne "erární" skalník, který vidím na každém kruhovém objezdu ). Drenáž není pro jednoduchost nakreslena.

Pokud jsem se při těchto úvahách někde dopustil chyby, uvítám korekce dřív, než nám na zahradu přijede bagr .

Bez názvu
Bez názvu
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Nikool.ka - (13) - 227.138 (?), 25.3.2009 13:44, zobrazeno: 11785x

Dobrý den, prosím potřebuji poradit s vyrovnáním dost prudkého svahu pod domem. Jedná se asi o 7-10 m a převýšení je 2-3 m (odhad). Z finančních důvodů potřebuji použít co nejlevnější metodu. Věděl by někdo? Napadlo mě využít staré pneumatiky a zasypat je zeminou a použít nějakou krycí rostlinu. Ale asi je to dost drastické pro přírodu.

Prosím poraďte. Děkuji.

host - 49.39 (?), 25.3.2009 15:29

Zajímavý problém, ale raději přiložte ještě foto dotyčného místa, abycho si to dokázali dobře představit. Josef.

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 25.3.2009 18:41

To by byl sklípek, co?...

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 25.3.2009 18:55

Zahrabat gumy na pozemku by mne nenapadlo ani v nejdivočejších snech. Porozhlédl bych se po okolí, případně vyhodil inzerát, že k Vám je možné navézt nezávadnou zeminu. Většina lidí má problém kam s vytěženou zeminou. Rádi se jí zbaví u někoho jako jste vy

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 131.216 (?), 25.3.2009 22:01

Ty pneumatiky bych tam rozhodně nedával, tuším jsou klasifikovány jako "nebezpečný odpad" a už to, že za ojeté gumy ve sběrném dvoře musím platit, zatímco vyjetý olej a starý akumulátor berou zdarma, o čemsi svědčí.

Ale k věci - během tohoto nebo příštího roku budu řešit situaci, která, pokud jsem to dobře pochopil, je dost podobná. Podle informací, které zatím mám, je přirozený sklon sypané zeminy zhruba 45°. U mě tedy možné návrhy řešení s rozměry pro tento případ (jen při využití tohoto pravidla, bez opěrných konstrukcí), vypadají viz obrázek. Modrá čára je stávající svah, červená a černá možnosti řešení při zachování sklonu. Elipsy jsou šutry zapuštěné do zeminy, černé mají pokračovat až k ose X, špatně jsem to namaloval. Mezi nimi zasázené nějaké půdokryvné keře (ne "erární" skalník, který vidím na každém kruhovém objezdu ). Drenáž není pro jednoduchost nakreslena.

Pokud jsem se při těchto úvahách někde dopustil chyby, uvítám korekce dřív, než nám na zahradu přijede bagr .

Bez názvu
Bez názvu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty