Zakrývání hyacintů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 127.231 (?), 21.10.2010 12:25, zobrazeno: 8153x
Dobrý den,
v jednom článku jsem se dočetla, že zasazené cibulky hyacintů se mají zakrývat do doby, než listy nebo stvol dosáhnou určité výšky. Až pak se mohou odkrýt a dát do tepla, aby vykvetly...
Můžu se zeptat, co je na tom pravdy a zda je to takhle opravdu lepší, nebo mohou zůstat odkryté stále?
Děkuji za rady
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 10.23 (?), 21.10.2010 20:28
Ano, myslím rychlené hyacinty, které se vysazují nyní. Četla jsem právě, že se má zakrýt, aby se nevytahoval za světlem a vypadal estečtěji lépe. Ale i jsem se domnívala, že je to podmínka pro to, aby vůbec vykvetl...
Takže když ho nechám odkrytý vykvete také, jen bude možná vytáhlý výše...?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 223.242 (?), 31.12.2018 19:54
Hyacint potřebuje před chladovou periodou periodu teplou. Pokud v srpnu není teplá perioda dostatečně vysoká a dlouhá, tak se v podpičí základ květu nevytvoří. Poté chladová perioda má vliv na kvalitu toho, jak silný a pevný květ bude. Ty cibulky co se prodávají jako "redy to use" měly řízené klima a ještě to bylo potvrzeno rozkrojením několika cibulí z každé metrákové šarže. Při domácí přípravě sice mnozí dokáží dodržet chladovou stratifikaci, ale nenapadne je, že když uloží cibule od vyrytí do chlazení ve špajsce, kde je celoročně 16-20°C, tak jim nepokvetou ani na záhoně ani v květníku.
SfK.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|