Lilie
|
|
|
|
host - 21.107 (?) 9.2.2014 18:12
pěstuji převážně nízké lilie do 50 cm, ty se mi docela dobře množí. letos bych si chtěla objednat vysoké lilie "orientpety", chci si je přichytit k plotu, vybrala jsem si lilie, které voní, např. Robert Griesbach nebo Scarlet delight, zajímalo by mě, jestli tyto orientpety jsou náročné na pěstování, jestli nevymrzají, bydlím ve výše položené oblasti a jestli vydrží i více let. známá mi totiž řekla, že tyto lilie se jí nedaří pěstovat, že kvetou jen první rok, potom méně a pak už ne. proto bych uvítala tip, které z těchto orientpetek jsou méně náročné na pěstování, děkuji, Veruna
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lenuška - (4) - 139.43 (?), 18.9.2013 22:49
Moc Vám děkuji za odpvěď. Budu se snažit tuto lilii sehnat, snad ji nějaký prodejce bude po internetu nabízet. Ještě že tomu moc nerozumím a ani mi nenapadlo, že by mohla být náročná. Tak teď už to vím a budu se o ní bát. Asi před dvěma lety jsem ji přesadila do většího květináče a myslela jsem že u hlavní cibule najdu nějaké pacibulky nebo něco z čeho bych ji mohla rozmnožit, ale bohužel nic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.87 (?), 19.9.2013 10:46
Ve vlákně "lilie-usychání lodyh" jste se ptala na totéž, doporučovala jsem vám tam prohlédnout katalogy obou "lukonů", mívají v nabídkách široký sortiment, mohla byste ji - nebo podobnou - tam najít. Je spousta podobných lilií a liší se jen maličkostmi. Lída
|
|
|
|
|
|
|
Lenuška - (4) - 139.43 (?), 19.9.2013 17:55
Paní Lído, tento katalog mám a vloni jsem se snažila z něho objednat podobnou lilii, ale netrefila jsem se. Byla třeba jen podobná, ale nevoněla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Husi - Stříbrný Zahrádkář (118) - 59.191 (?), 26.5.2014 12:03
Moja prvá ľalia:
Bohužiaľ som si nezapamätal názov.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.130 (?), 4.10.2013 11:01
Prosím, chtěla jsem vyzkoušet vypěstovat lilie ze semen, mám na dvou rostlinách obrovské semeníky, ale nevím, jak poznám, že už je mohu utrhnout, že jsou zralé. Jsou zeleno hnědé... Teď jak mrzne, tak jsem si říkala, že už toho asi moc neudělají, že? Děkuji za případnou radu. Petra
|
|
|
|
|
|
|
host - 21.107 (?), 9.2.2014 18:12
pěstuji převážně nízké lilie do 50 cm, ty se mi docela dobře množí. letos bych si chtěla objednat vysoké lilie "orientpety", chci si je přichytit k plotu, vybrala jsem si lilie, které voní, např. Robert Griesbach nebo Scarlet delight, zajímalo by mě, jestli tyto orientpety jsou náročné na pěstování, jestli nevymrzají, bydlím ve výše položené oblasti a jestli vydrží i více let. známá mi totiž řekla, že tyto lilie se jí nedaří pěstovat, že kvetou jen první rok, potom méně a pak už ne. proto bych uvítala tip, které z těchto orientpetek jsou méně náročné na pěstování, děkuji, Veruna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|