Pani Blážo, pokud jde o nádoby pro lilie, tak jsem vyzkoušel několik způsobů. PET láhve lze použít pro malé cibulky. Já pěstují v nádobách 10 litrových lilie LO a to 2-3 cibule v jedné nádobě. Je nutné, aby otvory byly z boku a ne ze spodu. Na podzim rostliny vyndám, očistím, ošetřím přípravkem proti fusarióze a uložím do jedné nádoby, kde cibule přesypu novým substrátem a vše založím do země alespoň 50 cm od horní hrany. Do nádoby nesmi se dostat voda. Pak vše přesypu kompostem a vytvořím kopeček. Lépe je, když nádobu umístím do sklepa při teplotě do 0-5 st. C.. Aby se využil prostor záhonů na zahradě, je rovněž vhodné zakopat větší květináče do řady a lilie pěstovat v těchto nádobách. Musíme však používat lehčí sustráty, aby se obsach v nádobách nezhutnil. Aby se využily nádoby, tak je potřeba vysazovat cibule ve skupinách. Velmi se mi osvědčily velké zelninové nádoby rovněž zakopané do země. Zde je rovněž nutno na podzim cibule vykopat, aby se obsah zeminy nezpekl. Pěstování lilií v nádobách je dost pracné a vyřaduje několikaleté zkušeností. zdraví Vladislav