Škůdce česneku
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.1 (?), 3.6.2014 18:25
Napsal jste to krásně! Má to však minimálně dvě chyby! Nejde o houbomilku, ale o vrtalku! To kladení vajíček je kdy? Jak vypadá imago? Jak ho mám vystopovat? Na lepových deskách se to poznat nedá, protože podoba lapeného hmyzu, je značně zkreslena a poničena lepem. Čím stříkat, když se jistý správný postřik v malém balení na pultech objevil v půli května, to si mám vše kupovat do foroty na příští rok a nakonec se může stát, že ty předražené prostředky ani nevyužiji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.133 (?), 3.6.2014 20:21
Různými sklizňovými a posklizňovými zásahy se může snížit počet vylíhlých imag a tím jaksi přispět k nižšímu červencovému a srpnovému napadení póru. Je to třeba řešit již nyní. Mít na pultě v obchodě postřik v době kdy se první generace vrtalky kuklí je pozdě. Považoval bych za velmi vhodné, aby ty správné instituce prováděly signalizační a poradenskou činnost. Ruku na srdce, kolik fundovaných lidí v oboru se tady vymačkává. Zahrádkář, jako takový, který to provozuje ze záliby, a ani nemá potřebné odborné vzdělání, nemůže fundovaně radit, považuji to za diletantismus. Je to nutné opravdu řešit již nyní, protože ztráty na výnosu činí cca 50%. Prvním opatřením bude sušení česneku bez natě a její okamžitá likvidace ohněm.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.7 (?), 19.6.2014 11:52
...moj je skoro cely zlty, ze by bol uz hotovy na zber? Ale este nelahol.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.95 (?), 19.6.2014 12:13
Česnek nelehá, to dělá cibule. Jestli máte paličák, tak se tahá, když se narovnávají květenství. Jestli nepaličák, tak když převážně zežloutne. Jinak se vám budou rozpadávat palice. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.231 (?), 19.6.2014 12:50
Samozřejmě, že nepaličák pokládá nať při zralosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.95 (?), 19.6.2014 13:01
Tak to se omlouvám za blbost, už jsem dlouho nepaličák nesázela. Lída
|
|
 |